De senaste dagarna har det äntligen slutat vara supermegakallt, och istället återgått till humana sisådär fem minus. Mina fötter och händer är ytterst tacksamma. Detta är förövrigt den första veckan på säsongen som här är ett märkbart antal veckisar, nämligen en massa* spanjorer som jag misstänker har någon sorts lov eller något nu. Det är samma sak varje år och jag har fortfarande inte kommit mig för med att ta reda på vad det är Spanien firar som resten av Europa uppenbarligen skiter i. Jag skyller likgiltigheten på att även Frankrike har en hoper konstiga helgdagar som ingen annan bryr sig om och som bara märks för att posten har stängt på ännu orimligare tider än vanligt.

Iallfall – tillbaka till den spanska invasionen. Följande har iakttagits kring detta:

  • Betydligt fler spanjorer än genomsnittet bland veckisarna i stort åker snowboard. Verkligen jättemånga fler. Och jag är lite nyfiken på varför.. för att färdas sidledes har blivit mindre och mindre vanligt sen jag började säsonga. Finns det någon koppling till surfing kanske? Ingen vet.

Ikväll är jag dessutom ledig, det är lite skralt med lediga kvällar just nu eftersom vi fattas en kock, och hittills har jag firat med att ta ett bad. Funderar dock på att gå och ta en öl eller två på Crewzer sen, men det blir nog ganska chill. Harry och Winston ska nämligen till Chambery imorgon för att åtgärda något som låter som en förbannad hamster inuti Harrys dator. Laptophaveri står inte särskilt högt på önskelistan för en frilansjournalist.

I övrigt så inväntar jag mest Det Stora Kräksnöandet som förmodas ha sin början imorgonkväll. Med tanke på mängden sten och skit jag kört på i pisterna de senaste två dagarna så är det välbehövligt. Och med tanke på hur pass glest det är i backarna, trots den spanska invasionen, så hade ju SETAM kanske kunnat vänta med att öppna de nedfarter där det inte är möjligt att passera utan att köra över grus. Det är inte som så att här råder trängsel direkt, även om det är lite knöigt mellan Peclet och Plein Sud på grund av skicrossvärldscupen med tillhörande läktare och annat krafs.

Det är ju också ett intressant inslag i byfloran. Gick hem från jobbet igårkväll och jämte liftkortskassorna passerades jag av två joggande tjejer i schweiziska landslagsjackor. Halv elva, liksom. Hurtigt värre. Återstår att se hur det blir med själva tävlandet.. väderleksrapporten säger ju som sagt snö hela fredagen och halva lördagen.

Fotnöt: Massa är i detta fallet mätt med försäsongsmått och går därför absolut inte att likställa med hur mycket en massa är i mitten av februari.