Ovanstående rubrik är exempel på vad de pratar om på fransk radio klockan halv fyra en tisdagsmorgon. Om någon nu undrade.

Det tog lite längre tid att ta sig hit än planerat, tack vare att sträckan Hannover – Frankfurt – Karlsruhe var en evighetsuppvisning i nästan-stau. Det rullade, men mestadels väldigt sakta. Enda biten som inte var särskilt mycket stopp var tack och lov över Kasselbackarna. Konsekvensen av detta blev att jag tog en sovpaus i bilen i närheten av Lausanne, och kom upp till Val Thorens strax innan sex på morgonen, sådär lagom pigg och frusen. Men sånt är livet.

Igår packade jag upp och organiserade mina saker, käkade pizza på St Peres med Mette och Erik, och gick på Halloweenfesten på Froggen. Idag har jag tagit det rätt lugnt, traskade upp till den nya reservoaren vid Deux Lacs tillsammans med Mette, och imorgon är planen att åka ner i dalen och handla. Lill-Carrefour här uppe har visserligen börjat med lördagsöppet nu, men det är billigare att storhandla där nere. Och kanske trevligare väder. Här är det väldigt grått och blött. Förhoppningsvis börjar det snöa natten till söndag, men jag törs aldrig lita hundra procent på väderleksrapporterna här.

I vilket fall som helst så har jag lagat hålen i mina skoterkängor, så om det kommer snö är jag redo.

Häpp!

/H