• 01:08 – Försöker somna, det går sådär. Helt slut i skallen efter en dag av lagerinventering, idoga rykten och en sträng men retoriskt begåvad landsfader på teve som upprepar frasen ”nous sommes en guerre” så många gånger att jag nästan börjar tro på det. I krig. Mot ett virus. Jag tänker på marsvinet Virus, hade kunnat behöva en kompanjon som henne just nu. En varelse som verkligen besatt förmågan att uppfyllas av tranquillité.
 • 07:26 – Vaknar fyra minuter innan väckarklockan, ungefär 36% utvilad.
 • 07:32 – Bestämmer mig, efter att ha begrundat mina 18 kvadratmeter boyta en stund, för att ta mitt pick och pack och flytta hem till Jamie. Innan utegångsförbudet träder i kraft klockan 12, viktigt viktigt.
 • 08:03 – Släpar mig ur sängen och rostar några mackor. Inhalerar nämnda mackor med ett glas apelsinjuice och ett vitaminpiller.
 • 08:37 – Hämtar min Liftarens Guide på lagret, återlämnad av Dennis som lämnat byn på väldigt kort varsel.
 • 11:26 – Färdigpackad, kör ner till Menuires.
 • 12:03 – Packar upp all jäkla mat jag har med mig ner. Totalt finns det nu 8,5 flaskor mjölk i huset. Det går verkligen ingen nöd på oss inte.
 • 12:44 – Placerar Cornelius på en välbelyst plats i allrummet. Vem vet, han kanske blir inspirerad och växer lite pga miljöombytet. (För den som inte vet: Cornelius är min minikaktus, han är två år gammal och har vuxit ungefär en halv centimeter sedan jag fick honom, vilket ibland oroar mig en smula. Han har en egen bilstol som är en silvertejpsrulle.)
 • 12:47 – Strandar i solen på Jamies terrass med en kopp te, sitter och tjötar om allt från skidval till könssterotyper.
 • 13:18 – Lunch. Rostmackor och te.
 • 14:22 – Går en promenad till Plan de l’Eau och tillbaka. Jamie pratar om fiske, jag fattar väldigt lite. Det var i efterhand inte helt taktiskt att välja gympaskor med tanke på att underlaget till 90 procent bestod av solvarm snö. Blött var ordet sa Bill sa Bull.
 • 16:03 – Tillbaka på terrassen.
 • 16:58 – Solen går ner bakom La Teurre, förflyttning till soffan. Hetsäter en halv påse cashewnötter pga hungrig.
 • 17:14 – Flyttar iordning alla grejer i ”mitt” rum. Jag har eget badrum med handduksvärmare, dubbelsäng och fönster mot bergen. Det ni.
 • 18:10 – Eftersom sportcentret är stängt ägnar Jamie sig åt styrketräning, bland annat genom att använda sina storslalomskidor som vikter. Jag vet inte hur jag ska återge det så ni förstår, men tro mig, det var en syn för gudar. Gratisunderhållning.
 • 18:13 – Jag tröttnar på att skratta åt Jamie, går och lägger mig i soffan med en bok.
 • 19:00 – Tända brasa!
 • 20:16 – Kvällsmat. Ungsrostade morötter och potatisar, lite överbliven p-mat från i lördags, och något som Jamie kallar för ”splatt” eftersom det är vad det ser ut som. Efter noggranna studier vet jag nu att ”splatt” är lammstek och sås som mikrovågsugnats till oigenkännlighet. Smakar godare än vad det ser ut.
 • 20:53 – Film! Vägen till Eldorado, lagom lättsmält för två trötta hjärnor.
 • 21:21 – Hämta-Toblerone-och-gå-på-toa-paus.
 • 22:30 – Retirera till sängen, och fundera på varför översteprästen i filmen var så besatt av människooffer. Det förklaras aldrig. I övrigt är Eldorado en bra film. Bältdjuret är bäst.

Sammanfattningsvis så har den första karantändagen avlöpt mycket väl. Vi har inte sett till några gendarmer, men ska vi gå ut och gå imorgon så bör vi nog ta med oss sånadär intyg som de vill ha för jag har verkligen inte lust att betala några böter. Och helt ärligt är det faktiskt skönt att det blev karantän och att nu är det dethär som gäller de kommande två veckorna. Alla rykten som farit runt de senaste dagarna var så himla stressande. Nu är vi här, vi har mat och solsken och nu är det dags att komma in i någon sorts vardagslunk. Det blir nog bra detta, utifrån förutsättningarna.

Pusshej!

/H