Dagens ”försök att göra det bästa av situationen” tog sitt uttryck i att jag istället för att gå en promenad gav mig ut på en löprunda (som i ärlighetens namn var ungefär femtio procent jogging och femtio procent promenad), och jag kan meddela att jag om möjligt avskyr att springa ännu mer häruppe än nere på plattlandet.

Min önskelista idag är därför kort och snärtig: Macron, om du läser dethär kan du vänligen avförbjuda cykling snart? Jag har abstinens.

Dessutom är det läskigt att springa runt i ödsligheten alldeles själv när det dessutom är dimma (läs: lågt svävande moln) och spridda snöflingor i luften. Total skräckfilmsstämning kan jag meddela. Men det är gjort, och jag lär göra om det, i brist på annat.

Förövrigt så kan jag också meddela att Boken blir mer och mer intressant ju närmare nutiden jag tar mig (är fortfarande på avsnittet om historia). Dagens citat blir därför från något så sällsynt som en forntida (nåja) lärd man som inte verkar ha varit ett totalt urblåst och misogynt ärkesvin:

It is easier to put people in chains than to remove them, if the chains bring prestige. The bourgeoise woman clings to the chains because she clings to her class privileges.
– George Bernard Shaw

Nu har jag inte gjort något djupare googling på snubben ovan ifråga, men bara det faktum att han har ett vettigt citat med i boken, till skillnad från till exempel Pythagoras eller mitt nya absoluta hatobjekt Honoré de Balzac är ganska förtroendeingivande. Balzac verkar ha varit någon sorts röst för den antifeministiska borgerligheten, men jag orkar inte skriva ner all smörja han sagt för jag blir bara arg, så om någon är nyfiken får ni kolla sidan 131 i den engelska upplagan från 2009. Men jag hoppas att han njuter av tillvaron i Hades tillsammans med Pythagoras han också.