En månad.

En oändligt långsam månad, men samtidigt inte. Ibland flyter dagarna ihop och försvinner i ett svep, och sen stannar de upp igen och liksom segar sig fram som när det blir stoppslask på en transportsträcka på våren.

Jag vet att tiden går, och jag kan se det på snön som kryper längre och längre upp på sluttningarna, ger plats åt krokusar blandat med fjolårsgräs.

Det är en sak värd att tänka på – hur lite nederbörd vi haft den här månaden. Ett vanligt år hade SETAM börjat svettas, och spruta reservsnö under frostnätterna. I år spelar det ingen som roll. En liten tröst på ett sätt – miljön blir glad av att de inte gör snö.

Jaja, vad nytt annars? Jag ägnade nästan hela tisdagen åt att måla akvarell. Började på förmiddagen, och sedan var klockan plötsligt fyra.. snacka om att försjunka i något. Men det är trevligt. Jag har beställt ett till akvarellblock och några nya penslar också, två av dem jag har nu tappar väldigt mycket hår, vilket ändå får ses som okej med tanke på att jag har haft dem sedan jag var typ tio. Ska bli spännande att se hur lång tid det tar för grejerna att komma fram, såhär i coronans tidevarv.

Igår läste jag ut The Second Sex. Kanske skriver något mer utförligt om den senare, men jag har hursomhelst redan satt igång med nästa – The Feminine Mystique av Betty Friedan. En omedelbar fördel med den är att den väger ungefär en fjärdedel av den förra boken, så den är mycket lättare att läsa av den anledningen. Åttahundrasidorsklumpar är inte helt lättadministrerade.

Igår anmälde jag mig även till diverse högskolegrejer, bara för att ha en plan B eller C eller nåt om den här skiten blir långvarig. Blir jag antagen till något så får jag väl bestämma mig för hur jag ska göra då, helt enkelt. Kryssade iallafall i diverse strökurser i allt från franska till Tove Janssons författarskap, samt en kandidat i arkivering, och en i transport management. Det som retar mig är väl att det är saker som intresserar mig, som jag gärna hade lärt mig mer om eller jobbat med, men jag har ungefär noll lust att bo i Stockholm eller Malmö de närmaste tre åren, vilket krävs för de programmen går inte att läsa på distans. Men som sagt, det är bara en reservplan.

I övrigt har det nog inte hänt så mycket.. jag är ute och springer varje eftermiddag, jag avskyr det fortfarande men jag vet att jag kommer avsky mig själv ännu mer om jag har noll kondition när det här väl är över, så ja. Jag stretar på. Vi har ätit lamm och potatismos i typ en vecka, idag tog det slut, så nu blir det pasta och kyckling med wokgrönsaker till och med söndag eller så. Omväxling är överskattat, hah.

Nu: trött. Sova. Pusshej!

/H