Min kärlek gentemot lördagarna bara fortsätter.
Idag gick jag upp hyfsat tidigt med målet att reka Tre dalarna åt mamma & Oscar, så att jag inte släpar iväg dom på alltför isiga utfärder. Tog det lite lugnt, satte mig tillrätta i Plein Sud vid halv tio ungefär, och så fort liften kom upp över backen fick jag velklump i magen vid åsynen av väldigt mycket oåkt manchester. För er som inte varit i Val Tho är det nog svårt att förstå, men oåkt Plein Sud existerar inte efter fem över nio på morgonen, förutom på lördagar.

Efter tre sekunders övervägande kom jag fram till att om Plein Sud är oåkt, vad är då inte Lac de la Chambre, som under veckorna pendlar mellan puckelpist och isgata?
Väldigt oåkt, skulle det visa sig.
Med nyfixade pjäxor (spännena gick att flytta med lite skruvande!!) och noll folk, när den plogande engelska släktträffen väl var passerad, var det en väldigt väldigt trevlig upplevelse.

Skippade faktiskt Mont Vallon och rejsade istället ner till Pas Du Lac (ingen liftkö!) via Plan Des Mains (verkligen ingen liftkö!!) och vidare till Courchevel, de snobbiga britternas hemvist. Dom var det dock få av, och när jag konstaterat att ja, det går att åka ner till Saulirekabinen utan att bli hysterisk på isfläckarna åkte jag tillbaka till Meribel igen.
Nedre Meribel var dock väldigt isigt, och när jag åkte över till min och pappas favoritbacke i St-Martin var det små gräsfläckar här och var. Det var dagens depp.
Chokladpaus nedanför Les Granges, då ringde mamma och förhörde sej om mitt nästan avslutade egenpåkommna uppdrag. Väldigt lägligt faktiskt.

Åkte 3 Marches två gånger, bara för att, och tog en jättelång, jättetråkig grön transportbacke ner till Menuires och ägnade tiden åt att försöka att inte tappa farten när man vänder tillbaka efter att ha åkt baklänges. Slutsats: Jag fattar inte hur man ska göra.

Tog ytterligare ett par ”bara för att”-åk i Menuires och hade hela backen ner till Bruyeres för mig själv, jag skojar inte, det var tomt, även för att vara en lördag.

Sen åkte jag hem och gick upp till Tango och triumferade i Vändtia/Skitgubbe mot Mia och Charlie (?).
Undrar om jag missade något när jag beslutade mig för att inte åka Boismint-Plan De ’l Eau.. men mina ben klagar inte.

Ikväll kommer mamma och Oscar, och jag är jättejätteglad!
Ska bli kul att se om jag äntligen lyckas åka ifrån lillebror.. det var ett tag sedan sist. Att jag är van vid tunn luft borde ju ge mej liiite fördelar? Eller inte.
Ska bli väldigt skoj iallafall.

Igår läste jag föressten ut två Anne Holt-böcker, snacka om bokmal jag är när jag vill.