Hupp.
Börjar hämta mej från köttbullskoman nu.
Nåväl, det var iallafall inte jag som hade följande konversation med typ alla i hela Val Tho:

”Vet du vad jag åt igår??!”
”Nej..”
”Köttbullar. Svenska köttbullar!”

Matilda var nästan mer extatisk än jag.

Igår var det hur som helst dags för Den Lille att ta sej an snön och snowboarden. Det gick riktigt bra, vi avverkade både rullbandet, knappliften, äggliftarna och en stollift. Dock med en gnutta mörbultning som följd, eller ja.. Mimmi var mörbultad och somnade som en stock när vi kom hem från backen. På kvällen satt vi först på ett mycket lungt Tango och drack Long Island och sedan gick vi till Snesko och skrattade åt medelålders män på semester samt hoppade runt på bord och bänkar till dendär laten från Dirty Dancing, ni vet.


På det hela taget en rätt vanlig söndag i Val T, Den Lille var helt fascinerad.

Idag tog vi äggliften direkt och jag började ana oråd så fort jag såg att både Boismint, Deux Lacs och Plan de l’Eau stod. Farhågor besannades, redan i ägget ner från byn svajade det rätt ordentligt, och ägg nummer två var rejält obehagligt. Ett åk blev det, och det var svårt att svänga för medvinden var så stark att jag bara for. Sen när vi kom ner till dalstationen igen stod ägg nummer ett (det upp till byn) stilla. Skojsigt.. inte. Lyckligtvis körde det igång igen efter en liten stund, dock i slow motion, för vindbyarna var inte roliga alls. Jag kände mej dock väldigt pedagogisk och sa saker som ”dom kör inte dom om det är farligt, det fåååår dom inte” och ”det är dom nyaste liftarna i hela Val Thorens, dom tål det här, jag looovar” för att inte Den Lille skulle bli mer orolig än hon redan var. (Om sanningen ska fram var jag också ganska skärrad, men det försökte jag att inte låtsas om.)

Sedan bestämde vi oss raskt för att inte åka mer när vi såg köerna till Plein Sud och Cascades… helt hysteriska. Kollade dock liverapporten på hemsidan nu, och det verkar som om de fortfarande kör Grand Fond och Peclet, så köerna kanske har minskat, eller vinden, eller både och.. så vi kanske sticker ut igen.. time will tell.

Och ikväll ska jag jobba.. det blir tristare och tristare faktiskt. Försöker tänka positivt, det är bara ungefar en månad kvar, men det hjälper inte riktigt. Jag är så jäkla less på det.. särskilt det hopplösa systemet att först diska rent allt för hand och sedan köra det i diskmaskinen (värdelös, urgammal, därav handdiskandet) ”bara för att”. Saknar faktiskt Laxen rätt mycket nu, och det i sej får väl ses som onormalt (eller vad tror du, Starfish?).

Yeye.

Den Lille + Long Island = Fnitter

Emil och Den Lille Vims @ SneSko

Såhär glad blir man av åttiotalsmusik!