Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

Jag är inte bitter!

Tjena.

Det var ett tag sedan jag skrev nu, men jag har varit upptagen.
I fredags när jag, Lars & Thomas satt i Solaiseliften ringde nämligen Jean, en snubbe som är manager på en liten skiduthyrning som hade fått tag på mitt CV på något vänster.
I lördags klockan halv nio på morgonen började jag jobba, och sedan ägnade jag större delen av helgen åt att montera fula uthyrningspjäxor på mestadels brittiska fötter. Allt medan solen sken, så ja, jag har rätt att vara lite bitter.
Nu verkar det dock som om jag kommer att få dela jobbet med Hampus, tack och lov, annars hade jag jobbat fredag kväll, hela lördag-söndag och måndag förmiddag resten av säsongen. Nej tack.

Igår klockan elva lämnade jag källaren med alla pjäxorna (dock inga i storlekarna 24-27, dom tog slut) och en timme senare satt jag i Olympen på väg mot Tignes.
Jag hade fixat varm choklad och packat ner Daim, tog mig till nålsögat (sjukt mycket turister), ner till Tignes-Le-Lac, tillbaka till Val Claret, upp till Bollenliften där jag fikade och mådde allmänt bra, och sedan hem ungefär samtidigt som solen ramlade ner bakom bergen. Jag ska inte plåga er med utförliga beskrivningar om snö, sol, knasblå himmel och den imponerande mängden människor som hämtade ur den brittiska intelligensreserven, men det var en väldigt bra dag.
Två dagar utan att ta på sig pjäxorna är om inte annat en motivationshöjare.

På kvällen kollade jag, CC och Jean-Hampüs på The Holiday innan Sebbe kom hem från jobbet och inte ville sova. Fast innan dess åt jag lösgodis som Cissi hade fått på posten, och läste skvallertidningar tills hjärnan nästan exploderade. Slocknade strax efter tolv, gick upp åtta och hann en vända till Tignes och tillbaka innan jag mötte upp de andra vid Borat.
Återigen en väldigt bra skiddag, och kontentan av dagen blir väl att Grattalu-Carline är en monstercruisingbacke av rang. Och att mängden tomtar* på lagg är lite för stor för min smak.

Ikväll ska jag provsmaka julgodiset (vilket jag har tjatat om den senaste veckan) och det är tydligen Pimps & Hoes-tema på Saloon, något jag är lite skeptisk till… men vi får se.

God Jul på er därhemma, vädergudarna mumlar om solsken imorgon med, så jag lär vara fortsatt disträ och nerprioritera internet.. käka lite gröt åt mig också va?

Kramar & sånt / Hedda

*tomtar: folk med övervägande Stig-Helmerskt beteende, skidskoleserpentiner, folk som har åttiotalsoveraller utan att vara ironiska och liknande. Ofta av brittiskt eller holländskt ursprung, ramlar gärna när de står stilla, svänger på transportsträckor och är allmänt besvärliga.