Tjena!

Tredje dagen av totalt snökaos här i Val d’I, och det kliar ordentligt i skidåkarbenen nu. Jag ska faktiskt ut i backen strax, killarna har byggt ett hopp som jag tänkte slå ihjäl mig på, men först svepa en varm choklad och ägna mig åt lite olaglig verksamhet (ladda ner Under The Influence, TGR’s nya film).

Måste även köpa frimärken, men posten har, precis som allt annat här, lunchstängt så det får vänta till senare.

Föressten, igår hade Lars, våran granne, träffat en snubbe som hade fått en lavin rakt in i vardagsrummet. Det känns tryggt att bo mitt i byn, även om det är en irriterande uppförsbacke till backen, för husen mellan vårat och bergen är mycket större och lär ju bli mos först. Hmm ja, det är inte så farligt som det låter, visst, en och en halv meter snö är inte att leka med, men de lyckades iallfall få upp pistmaskiner på Solaise igårkväll, och det har inte gått några laviner mot centrum.
Man kan väl konstatera att veckoturisterna som kom i helgen drog en nitlott, men att de som åker ner nu till helgen får raka motsatsen. Förhoppningsvis slutar det snöa imorgon lunch, man brukar kunna lita på Snowforecast.

Hur är det därhemma? Grått och regnigt?

Ursäkta att jag bara tjatar om vädret, men man blir lite knäpp när man bor i en snöhög och inte har sett solen på tre dygn. Det går över, ge mig några dagar (eller nån timme om jag inte slår ihjäl mig på hoppet sen) så är det bara skidåkning och inget internet igen.

PussHej!