Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

Lite snö, lite snor, lite skidtokighet

God morgon.

Har jobbat hela helgen, därav dålig uppdatering.
Den senaste veckan har förflutit i en trevlig mix av förkylning som inte ger sig, solsken, skidåkning, slappande i redan nämnda solsken, förfester, att bli bortskämd av Max som lagat massa ambitiös mat och längtan efter snö.

Nu har det snöat. Tyvärr har molnen orsakat en mindre värmebölja, fyra plusgrader nere i byn och gator täckta av slask. Uppe på berget är det precis så att det inte töar. Förhoppningsvis blir det kallare imorgon, jag envisas med att misstro de pessimistiska väderleksrapporterna.
Annars inträffade väl dagens händelse vid tolvsnåret.
Jag och CC har gått i väntans tider sedan vi upptäckte den trevliga hemsidan SportConrad. Idag anlände två kartonger till min arbetsplats, innehållandes två par skidor. Våra julklappar till oss själva, typ.
Det låter säkert flummigt i de flestas öron, jag har ju redan ett par skidor. Men, dom tenderar att agera sjunkbomber i all snö som är djupare än en decimeter. Därför har jag numera två par. Idag har jag farit runt som en annan Bambi på ett par en och åttio långa, nästan decimeterbreda skidor som inte sjunker. Och imorgon ska vi till Fornet och agera snögubbar. Jag gillar verkligen att skidor blir väldigt väldigt billiga bara för att det är förra årets grafik på dom.

I övrigt har jag moppat vårat köksgolv som var självhäftande efter ett antal ölbaserade incidenter, ätit jättegod korvgryta a la Sebbelicious, tejpat en fisk på min hjälm och snytit upp en rulle skärt toapapper. Nu ska jag hem och kolla på skidfilm med några nästangrannar, så återkommer jag imorgon eller nåt med en bättre rapport angående hur monsterskidorna beter sig.

Jag gillar mitt liv.
(Mycket!)

Förresten, hela byn har fyllts med missvisande skyltar som jag antar ska bidra till den allmänna förvirringen under VM. Skylten vid busshållplatsen påstår att Face de Bellevarde ligger åt La Daillehållet till. Megasnurrigt. (Face ligger inte ditåt.) Ska bli mycket spännande att se vad som händer när Val invaderas av medianissar och stressade landslagsmänniskor. Själv tänker jag spana kändisar.

Nytillskotten: Cissis Rossignol Scratch Girl BC och mina K2 Nancy
Jag försöker att inte vara materialistisk, men ibland går det dåligt.
a-w-e-s-o-m-e