Hej där!!

Imorse var det mulet när jag vaknade. En timme senare var det allt annat än mulet. Målet för dagen var L’Armailly, en pizzeria nere i Tignes Les Brevieres som råkar ha alpernas godaste pizzor. (Tänk tunn frasig botten, tomat, köttfärs, lök, vitlökssås och massa basilika och persilja.)
På vägen hann vi passera både Tignesparken, nålsögat – där vi ägnade oss åt lite allmänt turistbeteende och fotograferande – och en häpnadsväckande mängd människor i åttiotalsoveraller och utan några som helst skidåkarskills.
Solsken, pizza och Sebastian, som blev kompis med tre parisdamer i blanka, pastellfärgade overaller, är summeringen av idag.

Och besattheten av overaller kräver en förklaring.
Det finns en Facebookgrupp som heter ”lick a one-piece”, som går ut på att man ska slicka på folks skidoveraller (av åttiotalstyp, helst) och fotografera det, utan att de märker, och sedan lägga upp korten på nätet. I förrgår skämtade vi lite om att det skulle vara nästkommande dags mission (igår alltså). Jag tog inte det hela på så jättestort allvar, men det slutade med att Anna och Cissi förföljde en disträ farbror i overall hela vägen från botten av Fontaineliften, upp på rullbandet och en bit till för att lyckas med uppdraget.
Jepp, Anna slickade på en gammal luddig overall utan att farbrorn i fråga märkte det. Dessutom hamnade vi med honom i liften ner till byn. Helt sanslöst.

Och på kvällen körde vi på hoppet på baksidan av huset igen.. det går framåt, sakta men säkert. Med min obefintliga grovmotorik får man vara glad över pytteframsteg.

Imorgon väntar mer solsken, och troligen picknick på Pissaillas.

Puss & Kram / H