VM har börjat och gratisbussarna till Bourg (de Mattis?) har börjat gå!

Den tanken hade slagit större delen av den svenska säsongarklanen i Val d’Isére igår, det var betydligt fler ursäkta än pardon som yttrades vid kundvagnskollisionerna inne på Super U.
Det var en trave trötta skandinaver som hoppade på bussen kvart i ett (åttiotalskväll på Dick’s kvällen innan och tokdans långt in på småtimmarna) och innan The Shopping Frenzy tog vid vad det allmän batteriladdning på Mc Donalds. Visserligen har de inte lika goda burgare som Tocade, vårt vattenhål i vinternatten, men de har Cola med lock.

Super U i Bourg är stort och har nästan allt. Jag blev helt till mig vid synen av riktiga kundvagnar, och körde en mindre störtrusning ute på parkeringen. Det är ganska svårt att förklara, men det är en go känsla när man går in i en affär och inte får seriös ångest över hr mycket allting kostar. Favoritexemplet är nog Milkachokladen, på Spar i Val d’Isère kostar 3×100 gram 4.41 euro, och på Super U får man dubbelt så många för 3.36. Det är nice.

Fick även med mig två kilo pasta, tacobröd, ananas och majs på burk, en flaska Malibu, apelsinjuice, rosévin som förhoppningsvis är drickbart, tuggummin, ketchup och massa annat som jag inte riktigt kommer ihåg. Det kommer definitivt bli fler resor till Bourg i det närmaste.
I och för sig var det ruskigt jobbigt att släpa med sig allting till busshållplatsen, som ligger en kvarts effektiv promenad bort, men det var det värt. (Och efter halva vägen gav jag lite upp och snyltade på Isabelles kundvagn, som vi sedan parkerade mitt i en snöhög för att den inte skulle blåsa bort.)
Det var ett mindre kaos vid hembussarna, vi hamnade mitt bland en massa medelålders franska volontärer som vid frågan ”Val d’Isere?” bara frågade tillbaka ”Ceremonie?” och jag bara ”Yes, yes” vilket ledde till att vi fick någon mystisk lapp var, som man inte riktigt vet vad den är till för, med tillhörande nyckelband.

Hursomhelst var det väldigt väldigt roligt, det är nog svårt för utomstående att förstå hur exalterad man kan bli av att åka och storhandla, men det blir man. Efter två månader i Val d’Isere, där varje pastapaket frambringar en smula ångest, är Super U himmelriket på jorden, I tell you.

Kvällen tillbringades med Gossip Girl, vi somnade ifrån VM-invigningen, som enligt de andra ändå var astråkig med idrottsministrar som höll tal och annat dystert, och sedan gick jag och la mig när grabbarna + Olivia började förfesta.
På det hela taget en väldigt bra dag.