Så var jag tillbaka i Serre igen. Efter en natt på milanesiskt hostel, där jag lärde känna en supertrevlig döv kille från Australien genom kommunikation via post-itblock, tågresa och några timmar på Oulx underbara (ironi) tågstation anlände jag och all min ätbara packning till den takbjälketätaste lyan Chante.

Hemma.
Sort of.

Mycket mer snö än när jag åkte också, vilket är nice.
(Parentes, jag räknade ut att jag har tillbringar tolv timmar i december månad på Oulx tågstation med omgivning. Hörde jag ovärt?)

Igår drog jag och Erika ut tidigt, men på väg upp efter ett härligt puder-i-pisten-åk ringer Anton. Jag hade råkat få med mig den enda nyckeln till skiskåpet ut i backen. Bara en sak att göra; åka ner och överlämna.
Upp igen och rejsa iväg bort mot Villenueve där jag mötte upp de andra tjejerna. Solen skenade och bortsett från att det är överbefolkat av semesteråkare och jag är otränad var det riktigt bra åkning. Efter att ha överlevt den värsta flaskhalsliften sedan Plein Sud i Val Thorens skråade vi ut till årets första riktiga offpiståk. Tyvärr hade solen legat på så det var mer vårslask än puder, men några kallsnösvängar längst ner var helt underbara!

Årets första dropp (nåja) också. Snödriva på typ en meter. Man ska ta det lugnt i början, hmm.

Avslutade en bra skiddag med ambitiösa armhävningar, situps och rygglyft hemma hos Ida och Patrik, ungefär samtidigt som det började regna.
Vädret här är (m)upp och ner. Verkligen.
Men hoppningsvis blir det kallt och snö igen strax efter nyår. Håll alla tummar.

Förutom åkningen var gårdagens stora händelse nytillskottet. Vår norrlänning, Simon, har anlänt. Jag hoppas att gårdagskvällens allmänna övertrötthet inte har skrämt honom, men det tror jag inte, och idag har han lärt mig början på Rubiks Kub! Jag känner mig redan manisk, den där plastmanicken är beroendeframkallande.
Det är typ allt jag har gjort, det, dammsugit och vart i Briancon och handlat. Ösregn är lika med noll skidpepp.

Jag insåg nyss att jag glömt lägga över bilder på datorn, det blev några bra igår. Nåja, det får bli en annan dag. Nu ska jag hem och peppa inför nyår. Det blir nog till och med klänning – det ni!

Gissningsvis är det 2010 nästa gång jag skriver här, så ha en bra morgondag kära vänner, så hörs vi!
PussHej

PS. Erika gör världens bästa kycklinggryta.