Lördag. Dagen med något större D än de flesta.
Dagen då man inte längre behöver passa skidbussen till Monetier, dagen då Chantemerle och Villenueve öppnar.
Vi vart nog faktiskt först upp med kabinen. Några tomtar som tagit stolliften eller superläskiga äggliften upp var före, men dom räknar vi inte. Så himla skönt. Inget ont om Monetier, men när man åkt samma tre backar dag ut och dag in blir det lite tröttsamt.
Tyvärr blev det bara ett åk för mig, jag lackade ur rejält på min miffade högerpjäxa och åkte ner för att leta upp en pjäxdoktor. Dock var det enda åket väldigt bra. Nypistat och folktomt, solsken och inte riktigt lika svinkallt som det vart innan i veckan.

Pjäxdoktorn var en upplevelse. Där jag vart innan var själva verkstaden i ett rum bakom, man såg inte vad de pysslade med, men här satt man mittemot arbetsbänken Väldigt nice faktiskt, ska man sitta och vänta någon timme är det kul att ha något att kolla på. Jag träffade en svensk snickare också, som flyttat ner till Briancon för elva år sedan, som tipsade om några småsystem i närheten som tydligen ofta får mer snö än Serre. Definitivt värt att komma ihåg. Pelvoux och Puy Saint Vincent, jag ska komma ihåg att googla dom.

Hursomhelst filade han ner min högersula lite och värmde skalet, och sedan fick jag stå och filura i en kvart eller så tills den svalnat. Underbart. Den klämmer ingenstans nu, kramp i högerfoten is no more.

Hoppningsvis är det soligt imorgon med så jag kan köra ordentligt innan jag ska iväg och jobba.