Om någon undrar vem det var som stod i liftgatan under Casse du Bouefliften vid elvasnåret och vrålade “jag hatar det här, det går inte, jag är en idiot!” så var det jag.

Ja jisses.
Det har snöat. Ungefär samtidigt som folk började ramla in i våran lägenhet igårkväll började snön ramla ner från himlen. Torsdag kväll är lika med röj på Farmen i Villenueve, även om det dumpar. Jag har inte varit där innan, men jag tycker att vi skötte oss bra. Nästan varenda bummare från både Chante och Villenueve var där, en massa nya som kommit hit nu i veckan och de flesta från det gamla gänget, eller vad man nu ska kalla oss. Och ja, jag dansade på borden. Det ska man göra, det är liksom halva grejen. Och nej, jag var inte ensam om att göra det.

När jag kom ut från Farmen vid ettsnåret var hela världen vit. Säkert två decimeter sådär oändligt lätt januarisnö. Glädje i kombination med en gnutta trötthet och noja över morgondagen – sömnbrist är inte idealiskt inför en puderdag.
Imponerande nog var vi vid liften klockan nio, allihopa. Mycket möjligt att vi satte något nytt personligt effektivitetsrekord. Enda haken var väl att ingen av liftarna gick. Kabinen var stängd, inga ägg på vajrarna, och de hade precis börjat snöa av stolliften. Suck. Vad göra?
Skidbussen bort till Villenueve, ja tack. Lagom uppvärmning det där.

Planen var att vi skulle dra ner mot Cote Chevalierliften och varva i skogen där, men det blev inte riktigt så. Den liften var, precis som de flesta andra, lite stängd. Fast åket var sjukt värt. Orörd pist med trettio centimeter ospårad nysnö on top. Så obeskrivligt! När jag sedan lämnade pisten fick jag dagens första chock – det som såg ut att vara ungefär lika djup snö precis utanför var i själva verket lårdjupt. Jag sjönk som en sten, hela ansiktet och googlarna täcktes av snö. Helt galet sinnessjukt mycket! Det gick liksom inte att ta sig fram, alls. Yikes!
Eftersom liften vart stängd drog vi ut på transporten bort mot Frejus, där vi stötte på några av Villenuevearna; Gustav, Linus, Fredrik och Erik. The more the merrier. Jag har sagt det förut och jag kommer garanterat att säga det igen – pistat med djup nysnö ovanpå är något av det bästa jag vet. Det är bara att bränna på.

Och nu ska jag svära i kyrkan.
Det var som nästan för mycket snö idag.
För mycket för mig, alltså.
Jag hatar att jag fegar och blir rädd, men så är det. När det blir riktigt mycket snö rår jag inte att svänga och är det träd i vägen törs jag inte släppa på och få fart heller. Jävla I-landsproblem. Jag är bara så less på att jag inte har ork. Jag vet att jag bara borde sätta skidorna i fallinjen och köra, jag vet att det är lättare när man får upp farten, men det är som en mental jävla spärr att så fort det inte är relativt öppna ytor så bara skiter det sig.
Okej, Casse du Boeufskogen var rolig. På typ ett ställe, de hundra metrarna det inte var otroligt smalt och uppåkt. Stackars Fredrik som var snäll och väntade in mig, jag tappade verkligen humöret totalt därinne. Jaja. Man lär sig av sina misstag, antar jag. Och jag är inte gjord för att åka i stora gäng, aldrig, för jag är alltid sist och jag blir så stressad när jag vet att folk får vänta.
Bortsett från de första åken på morgonen var nog den svarta halvpuckelpisten under Oree du Bois dagens roligaste åk. Humöret på uppåtgående, lite färre folk att åka med, skita i hur och bara köra. Att vi sedan avslutade med univärldshistoriens längsta slingrigaste transport ner från Chante till La Grotte var bara pricken över I:et. Eller nej. Pricken över I:et var när Fredrik missade att det blev en plötslig höjdskillnad i terrängen och flög rakt ut i lössnön och nästan försvann. Det såg väldigt kul ut. Och han landade i vart fall mjukt.

Sen knatade jag, Ida och Fredrik hem till brädåkarnas och drack varm choklad och åt kakor. Och kollade på snowboardfilm. Dagens slutsats: Travis Rice är galen. Galet cool.

Undrar hur mycket de öppnar upp imorgon. Hmm. Time will tell. Hursom är jag astrött, och tänker gå och lägga mig. Fast först ska jag göra armhävningar, situps och nittio grader. Phew.
Jag vägrar ge mig. Jag bara vägrar.

Plus de neige?!