I flera år har jag följt en blogg som heter Heja Abbe.
Abbe är en liten kille med hjärtfel, och det är hans pappa som skriver bloggen. Den har fått ganska mycket uppmärksamhet och vunnit bloggpriser, men det hör inte hit. Jag ville bara nämna den.
Varför?

Jo, för att denna veckan är utnämnd till Donationsvecka, för att uppmärksamma behovet av organdonationer. Och även om jag var anmäld till donationsregistret redan innan jag började läsa Heja Abbe så är den bloggen en ständig påminnelse för mig om hur viktigt det faktiskt är.

Att välja om man vill, eller inte vill donera sina organ när man är död är ett stort – och väldigt personligt beslut. Vissa vill inte av religiösa skäl och vissa tycker bara att det känns konstigt.
Jag själv tänker att min själ kommer flytta vidare någon annanstans, och om – när det händer – någon annan del av mig, inte själen utan en fysisk kroppsdel, fortfarande kan ge någon annan ett fortsatt liv då, så vill jag ge den personen den möjligheten.

Men, det viktigaste är egentligen inte om du vill eller inte vill donera organ, det är att du har tagit ställning. Om det otänkbara inträffar kan det vara skönt för ens närstående att veta vad du hade velat. Något konkret mitt i kaoset.

Vill du veta mer, eller anmäla dig till donationsregistret? Klicka på det röda hjärtat uppe till höger.
Och kolla in Heja Abbe med. Ska man bara läsa en blogg borde det vara den.