Just nu är jag överjordiskt trött.
Perfekt att jag ska jobba om 1½ timme då. Inte.

Men jag har haft en bra dag. Visserligen var det sjukt irriterande att Maria PH ”bara” blev fyra, men solen var framme nästan hela tiden och liftköerna tillbaka var bara nästan överjävliga. Och seriöst, jublet när Sandrine Aubert körde var som gåshud på burk. Helt galet, eller som jag sa till Lelle – det här är så nära fotbollslandskamp* det blir för mig. Så är det ju. Jag hoppar och skriker allez varvat med kom-igeeeen-nurååå som en liten vilde och svär när någon går in före en svensk.
Visserligen har statistiknörden i mig lite svårigheter med franska kommentatorer (vi stod för långt ifrån bildskärmarna för att kunna se tiderna) men stämningen på plats uppväger bristen på begripliga siffror.

Hittade dessutom en pistad svart backe – något som är nästintill okänt för oss här i Val Thorens. Den enda svarta de alltid pistar är Goitschel, och den är bara ett kort brant hang. Synd bara att det vart isigt. Konstigt varmt också, pjäxorna blev alldeles mjuka och jag kunde åka utan vantar, och då var det ändå inte i närheten av knallsol.
Nåja, här uppe på kalfjället är det varken varmt eller soligt – från Mont de la Chambre och ner blåste det småspik och sikten var som i en mjölsäck. På kanten ner i nämnda svarta (?) backe fick jag seriöst staka mig för att komma framåt, och där lutar ändå på en del.
Blåser det så här mycket imorgon blir det vilodag för mig. Sjunde dan i rad nu, och det har inte varit många kort-dagar. Känns i låren om man säger så.

Powernap. Pusshej.

*om jag hade varit intresserad av fotboll hade jag betett mig likadant på landskamper som jag gjorde idag.