Mhmmf.

Kom på att jag kanske borde haspla ur mig lite om dagen idag också, och inte bara posta det bakomflutna.

Vad ska man säga.. jag och grabbarna var först upp med Portetteliften, först ut på facet liftåkarens höger, och tre åk senare även först ut på liftåkarens vänster. Okej, det var kanske inte episkt – man gick igenom det nya fluffet ner på det gamla vindpinade, och det var en hel del stenar varav en elak jäkel fick mig att göra en kullerbytta rakt under liften, men det var bra. På sina ställen riktigt knasbra. Och, det var definitivt det mest ihållande branta jag någonsin åkt. Applåd till mig själv för att jag inte fegade (inte så mycket iallafall).

Efter två och en halv timma uppe under skuggan av Peclet drog jag ner till min favoritvärmestuga vid Caron för att värma mig och dricka vatten. När jag skulle få på mig pjäxorna igen var jag tvungen att värma dem under handtorksblåsmojängen eftersom skalet fortfarande var iskallt och stenhårt. Spännande.

Sedan hade jag ett väldigt bra och ett tämligen uselt åk under Moutiere innan jag (via mysoffpisten jämte Deux Lacs) drog hemåt. sedan väntade två timmar på en Mycket Solig Balkong innan jag gav upp för kylan och gick in.

Så hur ska jag summera min första riktiga skiddag på de nya laggen? Tja, det ska mycket till för att de skall sjunka. Vilket är en bra grej. När det var tillräckligt stenfritt för att jag inte skulle behöva oroa mig över att volta och vågade släppa på var det precis som jag vill att skidåkning ska vara. Inget hänga bak i pjäxorna, inga lårdödande sjunkbombstendenser. Bara flyt. Tror inte att tre gånger så mycket fluff som idag skulle vara några problem. Dessutom är det förvånansvärt svårt att säga hur djup snö det egentligen var – jag använder liksom bara de översta decimetrarna. Häftigt.
Får även en känsla av att de tokbreda nosarna kan generera ordentliga faceshots när det dumpat ordentligt.
Mm. Jag är nöjd. Jätte.
Första gången någonsin som det vart en lättnad att svänga ut i djupsnön när man är trött i benen. Det är jobbigt att köra pist med dom, men who cares?!

Ska jag gå ner till Sherpa och unna mig lite godis nu? Nja.. kanske.

En av alla repor. Stackars skidor..