Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

Mont de la Chambre – je’t aime!

Mmmm!

Vilken dag jag har haft.
Okej, halsontet har inte helt gett med sig, men jag hade varit feberfri i över ett dygn imorse och med bluebird utanför fönstret gick det bara inte att låta bli. I sällskap med Lelle, som äntligen har fått liftkort, gav jag mig ut i solen. Det var inte kallt heller, verkligen perfekta förutsättningar för en pistrejsardag.
Jag ville (såklart) bort mot Menuires, men när vi kom upp på Mont de la Chambre befann vi oss mitt i en paradox.
Tvärmulet och tokblåst.
Vände skidspetsarna ner mot VT igen – hann bland annat tillbringa en lång stund i en solig men inte allt för pigg Frysen. Den gick ungefär lika fort som den genomsnittliga trestolsliften i Serre Chevalier (no offense, Yret) men det gjorde liksom ingenting. Soooolsken!

Sedan såg det ut som om molnet hade behagat flytta på sig, och jodå, väl uppe med trippelägget igen såg man både Mont Blanc och (desto viktigare) liftarna i Menuires.
Efter som snöläget på sistone varit lite sådär kändes det som en chansning, men ungefär tre svängar ner i backen med samma namn som det här inlägget, en väldigt bekväm 6-stolslift och berget mellan VT, Menuires och Meribel insåg jag att det var rätt chansning.

Åtskilliga kilometer folktom, böljande och lagom hård röd/blå pist senare var jag halvt satt ur funktion. Det går liksom inte att förklara. Ibland bara klaffar det nåt så in i helskotta.
Fullständigt jäkla fantastiskt.
Just det där med backar som böljar istället för att vara brant-flack-brant-flack är något av en favvo. Böljigheten får mig att våga släppa på mer hela tiden, lurar mig att jag är en bättre skidåkare än vad jag är. Och det är en väldigt trevlig sak.
Jag kommer aldrig vinna OS-guld eller kunna ligga kontrollerat på skär nerför en hel svart backe, men vad gör det när jag känner mig som om jag skulle kunna?

Efter ett par varv där, och i hemliga backen avslutade jag dagen i en fåtölj på vår balkong med ett stort glas varm choklad.
Ibland har man det sådär skämmigt bra, helt enkelt.
Och om vädret håller i sig blir det nog Menuires imorgon med, i sällskap med Lelle, Anna och Annas nya rumskompis Line som kom idag. Med skillnaden att jag tänker vara i backen 9 istället för 12. Mer tid på berget, och på balkongen.

Nu: Snowroller och tvivelaktig Milkachoklad.
Pusshej!!