Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

Blimey. Punters. Tosser!

Anna skällde på en kille när vi gick från Tango. Han höll stavarna på det där underbara ”peta-ur-ögonen-på-folk”-sättet. Plus att han var nervdallrande nära att repa Tangos bil med skidorna, vilket fick oss att tänka på om man kanske borde skiva någon sorts Handbok I Hur Man Hanterar Ett Par Skidor. Lite som skidskolan i Snowroller.

”Today, we’re gonna learn how to carry the skis properly. This thing here is the binding. This is the top of the ski.. and we’ve got poles as well..”

Eller om man gjorde en instruktionsvideo. Steg ett: Du bör i allra möjligaste mån undvika att peta ur ögonen på förbipasserande.

Jag kommer osökt att tänka på farbrorn jag och Anja såg i Le-Lac för snart två år sedan. Han gjorde nog alla fel man kan göra och lyckades skada sig själv på kuppen. Stackarn. Han hade behövt en bära-skidorna-lektion. För egentligen, det är inte så svårt. Det är bara det att det är fyra långa, spretiga, ohanterliga delar och är man ovan så är man. Det är så lätt att göra det så svårt. (För guds skull, bär dem inte i famnen som ett knippe vedträn!)

Jag vet inte riktigt vad jag ville säga med det här.