Tidigt imorse drog killarna till Tignes för att kolla på X-Games. Sedan hände något.. jag vet inte om jag ska kalla det tragiskt, patetiskt eller bara vansinnigt ojämställt.
Både min och Lelles första reaktion, efter att ha insett att vädret var lika med filmjölk, var att ”åh, killarna är borta, äntligen kan man städa”. Det behövdes absolut, men jag blir så förbannad på mig själv för att jag väljer att röja när grabbarna är väck.
Det är minst lika mycket deras röra, men någonting i min inte-alls-så-emanciperade-som-jag-trodde hjärna tycker att det är jätteskönt att ta itu med skiten när de är borta. Så att jag kan göra på mitt sätt, så att det bli ordentligt gjort.
Fyfan.
Som om jag var en kitschig all-american-housewife från en femtiotalsreklam. Hej Pleasantville.
Min inre feminist vrider sig i plågor, men städmanikern mår å andra sidan bättre än på länge. Ett allrum tömt på skräp och prylar är så rogivande så ni anar inte. Kluven – joorå.

Det mest macho jag gjort på hela dagen var att hacka bort en dryg kvadratmeter stor och nästan en decimeter tjock isklump från den bakre väggen i vårt kylskåp. Tog drygt en och en halv timme – tack morfar för skruvmejseln, den kom väldigt väl till pass. Hela vasken var full med is innan jag var klar.

Dock fick vi, eller snarare Lelles pappa via telefon, en liten snilleblixt mot slutet av städorgien. Tror inte att den kommer bli uppskattad av den frånvarande delen av hushållet, men det lär fungera.

Dagens skiljefråga: Hur många använda snusar får plats i ett IKEA-vinglas?

Annat intressant som hänt – skottningspatrullen på Tango (Johannes, Buster, Tössberg, Arre) kastade mer snö än de skottade. Johannes och Tösen tog mig i armarna och benen och placerade mig i en lämplig snöhög för att jag alltid är en backstabber i snöbollskrig. Jag som inte ens deltog idag. Tössberg fick in en episk träff på min mösstofs så att hela mössan flög av.

Just nu ser det ut såhär utanför fönstret. Tidig uppgång imorgon alltså. Jag tänker favoriter i repris. Dock utan halva järngänget.. hur ska det gå? :/