Solen gassar alltjämt här i vår sydvända lilla betongby. Dock har vädret (mitt favoritsamtalsämne, jag vet) en spännande förkärlek för att leverera moln under sena eftermiddagarna – dvs ungefär precis exakt när man vill somna i en trött hög på tangoterrassens smutsiga täcken.
Skitsamma, när det fixas fram en grill.

Carrefourhamburgare (innehåll 93% sågspån, 7% kött) blir oändligt mycket godare när de tillagas över kol ute i det fria än när de puttrar i en trött teflonpanna inomhus. Baggis som hamburgerbröd och finketchup – Heinz, inte euroflinet – och du har en bohemisk gourmetkvällsmat. Sort of.
Toppa med MNK-citat, skumma liknelser och tecknad öl så snackar vi bra kväll.
Förhoppningsvis bjuder mina sista dagar här på fler grillkvällar, kanske till och med utan moln.
Att vara invirad i ett täcke är gosigt, men tämligen opraktiskt. Man får så begränsad rörelseförmåga.

..vilket ooooosökt leder mig in på:

Foten.
Detta mitt kroppsliga gissel, resultatet av James Freakin Dowell och en stor dos överpepp.
Foten och mina pjäxor kommer allt annat än överens.
Däremot klarar foten av snowboardboots ganska bra. Summan av kardemumman blir att mina lagg åker hem imorgonbitti. Allihopa. Och att jag tänker tillbringa den sista dryga veckan surfandes slaskpucklar i Moraine.
Kan inte klaga – bara att få vara uppe på berget igen gör mig tossig. Dessutom har jag (tur i oturen) hittat en oturskompis, Gustav, som lyckades skada sig lite lagom redan i lördags. Lite lagom betyder ungefär jo men det går att åka, fast inte för fort, inte för mycket och att hoppa ska man inte ens tänka på.

Idag började vi med att åka mot Meribel, vilket var en fail av leriga mått.
Man kan väl säga som såhär: Det är tur för SETAM att de övriga dalarna ska stänga på söndag oavsett vad. Snön skriker med sin frånvaro, gräset frodas och marmotterna borde börja invadera sydsluttningarna närsomhelst nu. Skönt att få det konstaterat dock – nu kan jag hänga i Boismint, Orelle, Frysen och långa GF under återstoden av säsongen.

Nåja, nog för idag(natt). Barrundan igår inkräktade en del på min skönhetssömn – ögonen går i kors nu.

Måste vila inför ännu en dag av sol, slask och odlandet av den perfekta goggelbrännan. Valborg i Lund – jag tänker inte vara nån blekfis, det är ett som är säkert.
Puss/HB