Kriminaljournalistik – Reseledarjobb, 0 – 1

Dansade en egen liten segerdans i journalistbunkern för en halvtimme sedan.
Ja, jag får läsa krimveckan i tvåan och ja, jag får två hela, sammanhängande veckor i världens bästa betongby i världens största skidsystem.

Den lyckan.
Först en veckan med sportlovsesenärer och istället för att sätta mig på bussen hem på lördagen knallar jag gatan upp till Tango och inväntar mammas ankomst för en veckas riktig semester.
Ärligt talat har jag nog inte varit så här glad sedan.. ööh.. tisdagen för två veckor sedan när jag hittade puder på Bellevarde.
Hehe.
Glad är jag i vart fall.
Nu ska jag ner i bunkern igen och skriva en krönika om idrott och identitet (förvånande, va?) och resten av veckan är jag fotograf för den fantastiska publikationen Murveln. Och på fredag hoppar jag på nattåget mot Östersund, Vemdalen och en veckas fotojobb åt Skiweek. Bara det att jag lyckats få till det så att jag i princip bara fotar de första skolveckorna är värt att fira.

En snabb uträkning: början av 2012 ser ut såhär:

  • v. 1 – Tignes
  • v. 2 – Fotointensiv (inläsning massmedier)
  • v. 3 – Redaktionsvecka Murveln, fotograf (inläsning massmedier)
  • v. 4 – Skiweek Vemdalen (inlämning massmedier via mejl)
  • v. 5 – Kommunjournalistik
  • v. 6 – Kommunjournalistik
  • v. 7 – Reseledare Val Thorens
  • v. 8 – Bara turist – Val Thorens

Mer skidåkning än studier, och det på ett ställe som har närvarobaserad undervisning. Det ni!
Ursäkta dravlet men jag är så jävla nöjd just nu. Kommer säkert ångra mig någon gång (typ nästa år) men just nu, just nu ska jag bara vara nöjd och betänka det faktum att på söndag står jag på skidor igen. På svensk mark för första gången på fem år. Fjällen, här kommer jag, och när jag kommer hem därifrån är det prick två veckor tills jag drar igen.

Livet.
Idag är det en bra grej.
Idag kan jag leva på länge.