”Dagens publiksiffra är 5 068 personer, vilket väl får ses som gödkänt, eftersom det är 68 fler än arenans kapacitet.”

Jag vet inte om folk som inte har varit i Falkenberg, eller inte varit i Falkenberg någon annan årstid än på sommaren, kan begripa hur häftigt det här är. Eller som pappa sa på telefon innan idag – hela stan går liksom runt och småler.

Och kanske är det lite extra sjukt med tanke på att dom var en kvart från att åka ur för bara ett år sedan. Och kanske kommer de bara gå upp för att ramla ner lika fort igen, men då får det väl vara så. FF spelar rolig fotboll, och killarna i laget har moderklubbar som Arvidstorp, Vinberg och Stafsinge. Det är liksom hela stans lag, många gamla pojklagstränare som kan ta åt sig lite av äran. (Och är de inte från stan så kommer de från Elfsborg, som precis som HBK får se sig om efter något annat farmarlag nu.)

Slutsats: Häftigt.

(Nu är det bara Tyresö – Fortuna Hjørring och Malmö – Wolfsburg kvar, sedan lovar jag att bloggen ska handla uteslutande om vintersport tills allsvenskan drar igång igen. Möjligtvis med undantag för om jag åker och kollar på Lyon i vinter, men det är väl tveksamt. När jag väl är i snön blir allt annat väldigt perifert.)