Hä!

Som utlovat kommer nu lite bilder på min och Andreas lya – en långsmal historia som lyckas med bedriften att ligga högst upp i huset men ändå i mångt och mycket kännas som en bunker. Själva vardagsrumsdelen, där alla fönster utom ett är har nämligen byggts igen och hör numera till Linn & Pers lägenhet istället, som ligger vägg i vägg. (Vilket förklarar varför jag är så närvarande på internet – jag kan snylta på deras uppkoppling. Asbra!)

Lägenheten vi bor i är liksom som en lång korridor, med små instick till vänster för sovplats, badrum, toa och kök. Gott om förvaring, vilket är fantastiskt. Mindre fantastiskt är att det enda elementet är i badrummet, så den dörren står öppen hela tiden för att värmen ska leta sig ut i resten av lyan. Än så länge går det okej, men jag misstänker att det kan bli rejält kyligt nästa vecka när det ska bli sisådär 15 minus i några dagar. Hela högra långsidan av lyan är nämligen yttervägg, och jag har säkert nämnt tidigare, att det här med att vinterbona var inget de var bra på i sjuttiotalets Frankrike.

Oh well. På det sättet är det ju bra att det enda fönstret är typ 40 gånger 40 centimeter och sitter 170 centimeter upp på väggen, haha. Mindre värmeläckage.

Fönsterhandtaget går förövrigt att plocka loss och använda som handtag till en dörr i korridoren, som leder ut på en stor och av allt att döma oanvänd takterrass. Mycket trevligt.

Köket

Köket

Garderob/skafferi och utsikt bort mot dörren.

Garderob/skafferi och utsikt bort mot dörren.

Badrummet, inklusive det enda elementet.

Badrummet, inklusive det enda elementet.

Badrummet del två.

Badrummet del två.

Matbord och hyllor i hallen. Observera det lilla fönstret.

Matbord och hyllor i hallen. Observera det lilla fönstret.

Sänghörnan plus utsikt in mot köket.

Sänghörnan plus utsikt in mot köket.

Mitt loft. Mysfaktor 10 av 10.

Mitt loft. Mysfaktor 10 av 10.

Detaljstudie av matbordet.

Detaljstudie av matbordet.