Rachel Platten – Fight Song
Fight Song EP (2015)

Det är väldigt lätt att rycka på axlarna åt den här sortens övertydliga radiopop. Men det tänker jag inte göra, för när jag står och sorterar post och hör denna låten på Lugna Favoriter (en radiokanal som förövrigt har väldigt breda referensramar för vilken musik som kvalificerar sig som ”lugn”) så tänker jag att jag banne mig ska ta revansch på allt jag behöver ta revansch på, och åka skidor tills mina ben är spagetti bara för min egen skull, och ta och försöka göra något reportageaktigt fotoprojekt i vinter, och sjunga Waka Waka i varenda knapplift i Meribel, och äta Pain Chocolate till frukost minst en dag i veckan hela vintern, och skrämma Tanter I Päls™ i Courchevel Artonfemtio, och odla tillbaka min goggelbränna, och dricka billig öl på soliga balkonger, och inte ha så många måsten egentligen. Mest bara må allmänt bra.

Det är nämligen förbaskat trevligt att må bra, och jag har varit alldeles för dålig på det de senaste åren.

Jag har fortfarande en massa jävlaranamma kvar i mig, helt enkelt. Och jag tänker damma av mitt säsongmotto från 2011, och göra det lika bra igen, fast anpassat till den jag är nu, allt jag har lärt mig och klurat ut sedan senast.

Man har inte roligare än man gör sig.