The Ark – It Takes A Fool To Remain Sane
We Are The Ark (2000)

Kommer ni ihåg när Absolute Music-skivor fortfarande var något folk köpte? Den mörka tidsålder när Limewire var i sin linda, ingen hade hört talas om torrents och det var fullständigt normalt att lägga månadspengen på en cd-skiva med fyra-fem bra låtar och femton som inte alls var bra?

På Absolute Music 34 fanns det en låt som framfördes av ett nytt band med en gänglig, rödhårig frontman. Den låten blev soundtracket till mina första högstadieår, när jag traskade runt i Tångaskolans korridorer och kände mig lite udda.

Några år senare såg jag The Ark live, på Peace & Love i Borlänge. Ola Salos hår var inte knallrött längre, men när han skulle presentera en av de allra sista låtarna på setlistan sa han något i stil med ”Det här är våran nationalsång. Alla vi som inte passade in, var utstötta, inte höll sig till reglerna. Den här låten är till oss.”

Och visste jag det innan så visste jag nog då att den låten förevigt skulle ha en hedersplats på mitt livslånga blandband.