Mitt stora projekt den här vintern, förutom att få ordning på mig själv och ha det bra och allt såntdär, är som ni kanske vet att åka alla backar i Tre Dalarna. Streckjakten även kallat. Och såhär långt har det gått riktigt bra. Det tog lite stopp i januari, eftersom det snöade så mycket att det dels var otänkbart att harva i pisterna när hela berget var täckt av fluff, dels ofta var stängt över eller så puckligt att låren protesterade vid blotta tanken, och dels att jag var kroppsligen död efter allt snöskottande.

Inte för att jag tror att så många utöver jag själv egentligen är intresserade av hur projektet fortlöper (baserar detta uttalande på Andreas smått förvirrade blick när vi satt i Plattieres idag och jag babblade i rekordfart hela vägen upp om hur jag gjort upp en plan för att hinna med så många oåkta backar som möjligt per dag) men här är iallafall ett gäng pistkartor där jag fyllt i vilka backar jag åkt. Hela alltet finns förvisso i en (inte helt uppdaterad) listform också, men eftersom backar tenderar att korsa/gå ihop med varandra vill jag rita in också, för det går minsann inte för sig att bocka av en backe som åkt förrän jag åkt hela.

Om någon undrar så har jag medvetet nedprioriterat La Masse (för det ligger nära och skuggigt) och 1650 (för att jag garanterat kommer åka där när mamma kommer ner, om inte förr). Nästa projekt blir nog att köra resten av Courchevel.. jag ser verkligen (inte) fram emot de svarta backarna uppe på Saulire. Trenden här är ju att svarta backar enbart pistas om de är korta och/eller ligger så till att veckisarna mer eller mindre måste åka dem *host* Goitschel *host*. Combe Pylones och M hör inte till den kategorin.

Åkte en annan lång svart backe i Courchevel häromdagen, Jean Blanc, och blev faktiskt rätt upprörd över att en pist med så mysig terräng aldrig tas omhand. Branthangen var ispuckel och grus, och flackerna  hade gått att ösa på rejält i om det inte vore för att de inte pistats sedan ”timglasskida” var ett modeord (läs: åtminstone inte sedan det senaste rejäla snöfallet). Tänk Lundsrappet i Åre fast lite längre och smalare, synd på en så potentiellt bra backe.

Äh. Nog nördat, här får ni lite bilder.

Val Thorens/Orelle

20160220-ValThorens-Orelle

Les Menuires/Saint Martin

20160220-LesMenuires

Meribel/Mottaret

20160220-Meribel

Courchevel/La Tania

20160220-Courchevel

Sådär. Det var allt för ikväll. Natti!
/H