Det här med varför en är sen till jobbet har olika orsaker beroende på vart i världen en befinner sig. Exempel:

Stockholm: En signal någonstans i det gigantiska SL-nystanet bestämmer sig för att ha en livskris och totalvägra, med förseningar i den spårburna kollektivtrafiken som följd.

Falkenberg: Motvind. Eller punka/kedjehopp på cykeln.

Val Thorens: En hund sätter sig på dina fötter och vägrar flytta sig förrän den anser att den blivit gosad med tillräckligt. Det kan ta ett tag.

I övrigt kan jag meddela att det kräksnöar och blåser som bara den. Har precis avslutat ett 3,5 timme långt skottningspass, och så fort mina kläder har torkat (det borde ta någon timme) så ska jag ge mig på det igen. Snövallarna vid leveransingången är drygt tre meter höga nu, så att skotta rent den kommer bli en riktig pärs.

Förhoppningsvis orkar jag ut och åka en sväng också, men det beror nog faktiskt lite på hur mycket det blåser. Snön är inget problem, och noll sikt blir en ganska van vid som säsongare i en månbas på kalfjället, men vinden alltså. Igår var det tusen nålar i ansiktet på vissa ställen. Inte speciellt bekvämt, och det blåser om möjligt ännu mer idag.