Blink 182 – Bored To Death
California (2016)

Går det att göra musik som i princip är ett plagiat på sig själv, men ändå få det att bli bra? Jag vill påstå att förstasingeln från den nya Blink-plattan är en sån låt. Två sekunder in kommer en gitarrslinga som är så nära släkt med Adam’s Song att jag inte kan låta bli att skratta till, och hela skapelsen är en grundkurs i medryckande pop-punk, det låter som tusen låtar jag redan hört, men vad gör det? Jag vill ju sjunga med nu också.

Det är en perfekt fulsång-i-bilen-låt, ett sommarsoundtrack för oss vilsna typer som var emokids för ett decennium sedan och fortfarande inte riktigt hittat sin plats i universum. Folk som inte gillar Blink kommer inte bli omvända nu heller, men det är inte heller meningen. Och all musik behöver inte vara en stor kulturell upplevelse, eller bli hipsterhyllad. Ibland räcker det så bra med fyra minuter som låter välbekant, och för med sig en doft av sommarkvällar och det säregna ljudet av uretan mot asfalt.

save your breath, I’m nearly
bored to death and fading fast
life is too short to last long