Gårdagens packningsrelaterade inlägg var rätt och slätt en packlista, vilket förutom att vara fantasilös läsning även är väldigt rakt upp och ner, inga funderingar. Inte så jag med andra ord. Jag känner mig inte som en hel människa om jag inte får motivera varför jag gör som jag gör åtminstone ett par gånger i veckan.

Så jag funderade lite, och kom på ett gäng saker jag brukar ha med mig som jag utan tvekan hade kunnat klara mig utan, men som jag ändå gärna packar ner i min enorma resväska innan det bär av.

Nedan följer alltså ett gäng saker som inte är livsnödvändiga, men likförbaskat är väldigt trevliga att ha tillgång till under en vinter. Den uppmärksamme kanske drar sig till minnes att jag gjorde en liknande lista förra vintern – den hittas här (och det är bara en dubblett så läs båda inläggen! #klickjakt)

En jacka som inte är din skidjacka

Du kommer förmodligen ha ditt liftkort i en ficka i din skidjacka. Om liftkort kan sägas en hel del, bland annat att de kostar en massa pengar. Och att det är segt att börja dagen med att krångla till sig ett nytt liftkort om det ursprungliga kommit bort på grund av att jackan det låg i blivit glömd på någon av de sex barerna du besökte kvällen innan och ingen av dem öppnar före 15. För att inte tala om hur segt det är att din enda jacka är borttappad heller. Så ha med dig två jackor – en skidjacka och en ut-i-byen-jacka. Fast bor du i Neves eller Glacier kan du skita i den senare, för då har du så nära ut att det inte behövs, och om du sen går (snubblar) vidare till Malaysia kommer du förmodligen vara full nog att inte känna kylan ändå.

En vass kniv

Bra köksverktyg är utrotningshotade i säsongsboenden, och det blir femtioelva gånger mindre irriterande att laga mat om en inte behöver hacka lök med en kniv som är ungefär lika vass som en ordinär matsked. Och ett ordentligt mat mål om dagen kan vara det som håller ditt immunförsvar ovanför den magiska gränsen för att inte bli idiotsjuk och hosta bort flera veckor.

En måttsats

Också sällsynt förekommande, tar nästan ingen plats i packningen och du kommer tacka dig själv när du får en knäpp och plötsligt vill baka muffins halv elva en tisdagkväll. Ett litet dricksglas istället för decilitermått funkar, men det är tillräckligt inexakt för att fucka upp ett bakverk som i övrigt hade de bästa av förutsättningar.

Nål och tråd

Tar inte heller någon plats, men ack så skönt att ha hemma när favoritkläder av oklar anledning hamnar i upplösningstillstånd.

Ett litet husapotek

Det behöver inte vara så mycket, men att ha värktabletter, nässpray och ett rör med Resorb tillhands är rätt gött när Den Stora Midvinterförkylningen slår till helt utan förvarning. Även trevligt vid oväntad baksmälla eller första-dagen-mensvärk.
Nu kommer säkert någon besserwisser påtala att franska mediciner är bra mycket ösigare än svenska och att det bara är att masa sig iväg till närmsta apotek. Förvisso. Men om det är någon oklar helgdag och apoteket är stängt, och du är för febrig för att orka ur sängen, då är det rätt gött att ha en ask Alvedon liggandes hemma. Faktiskt.

En gammal men fungerande mobil

Till det lokala kontantkortet som du kommer skaffa eftersom det är billigare än att använda din svenska telefon, och om dina parenteser ringer ditt franska nummer så betalar du i princip ingenting (men dom betalar dock ganska mycket, kan vara bra att veta). Återigen en sak som kan tyckas meningslös i Skypeandets och wifits tidevarv, men det är skönt att inte få telefonräkningen från helvetet den där gången du är ynklig och behöver prata med mamma och det inte finns wifi i lägenheten. Och om du söker jobb är chansen att arbetsgivare hör av sig väldigt mycket större om de inte behöver ringa utländska nummer.

Ett par jeans som sjunger på sista versen

Dels för att det kan vara bra att ha om du får ett jobb som är slitigt eller slabbigt (glasplockare, diskare, skitech) och din arbetsgivare bara förser dig med kläder för överkroppen. Och dels för att det blir vår, och då kan skabbjeansen kapas av till shorts, tadaa!
I största allmänhet är det fiffigt att ta med grejer som är så sletna att de kan slängas innan hemfärd. Trötta lakan, handdukar, tishor och underkläder, hejsvejs!