Tips till allmänheten: tanka i Albertville eller Moutiers. Bensinpriset på macken i Menuires är förtillfället över 1,5 alpdollar litern. Men eftersom Nortlander pyntade bensinpengarna denhär gången så fick det bli så.

Idag har jag alltså kört tur och retur Lyon St-Exupéry i varierande grader av skyfall för att hämta upp två snubbar som ska utbilda alla Nortlanders och Danskis guider i.. typ första hjälpen? Jag kommer inte ihåg så noga.

Det gick bra iallafall, även om det var fett segt att det värsta skyfallet såklart sammanföll med den tätaste trafiken, vilket var precis vid Chambéry i bägge riktningarna.

Egentligen är det synd och skam att det inte går fler billiga flyg till Lyon från Skandinavien, för det var bra mycket mindre meckigt att ta sig till St-Exupéry än till Geneves flygplats. Dels slipper en passera gränsen, vilket beroende på vad klockan är kan vara en riktigt seg process på grund av köer, och dels så framstår Lyons flygplats som en logistisk dröm i jämförelse med Cointrin. Bara en sån sak som att det går att ta sig direkt från parkeringsgaraget till ankomsthallen utan att behöva korsa en överbefolkad transferbussväg/hållplats gör att Lyon samlar pluspoäng.

Frankrike – Schweiz, 1-0.

Det enda som talar emot Lyon är att en måste köra betalmotorväg hela vägen från Albertville om det inte ska ta en hel evighet, men å andra sidan kostar motorvägslappen för Schweiz typ 40 euro, vilket hade känts brutalt meningslöst om det inte hade varit för att jag kör genom Schweiz på vägen till och hem ifrån säsong.

Iallafall, nu ska jag sova. Imorgon står nämligen både första skiddagen och första jobbpasset på schemat.