Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

Säkert! – Vi Kommer Att Dö Samtidigt

Säkert – Vi Kommer Att Dö Samtidigt
Säkert! (2007)

Ni vet den där känslan när det dyker upp en låt som en inte hört på länge, och hjärnan fylls av samma känsla som när den sista halvan av ett sudoku går superduperfort att lösa och siffrorna liksom bara rinner ut ur kulspetspennan? Inte? Nähä, men iallafall.

Jag har dansat mig andlös till denhär låten, förlängesedan. Skrik-sjung-studsat på det där sättet som en gjorde på Bratt när de spelade någon av de tre inte skitdåliga låtarna per kväll. Jag har även, senare, varit så trött på låtskrället att jag stängt av, klickat förbi och låtit den falla ner i den där dammiga delen av hjärnan, som i Inside Out.

Men så lyssnade jag på en av blandskivorna jag gjort till Winston – en som helt enkelt heter ”2007”. Och det bara kom över mig igen, vilken fantastisk låtskrivare Annika Norlin är. Och hur fantastiskt det är med underfundiga texter som går att studsa till men samtidigt känna ett litet styng av grubbel och vemod. (För att inte tala om att själva albumet verkligen är ett album och inte bara en hoper låtar. Sånt ska en inte ta för givet.)

likadana hjärnor som redan tänkt på allt innan någonting hänt
gjort om till ironi, rädd för nåt som känns
låt mig slippa vara smart ikväll