Hej och välkommen till ännu ett inlägg när Hedda tjatar om vädret.

Gissa vad? Nästan alla liftar är fortfarande stängda på grund av vent violent, det är plusgrader och regnar av och till, och jag roar mig med att timme för timme se hur gräs och stenar smälter fram i slänten utanför mitt fönster. Bläh.

Dock kan jag meddela att skidåkningen faktiskt är över förväntan, även om den just idag medförde viss förvirring i årstidsdelen av min hjärna. Det är nämligen slaskmanchester i backarna, eftersom det töar och typ ingen är ute och åker. Men jag var ute en dryg timme efter lunch och åkte varv i Plein Sud, eftersom jag bedömde att den var aningens mindre det-blåser-satan-svajig än Cascades och Funitelen och det var förvånansvärt trevligt, minus själva liftåkandet eftersom jag som ni vet vid det här laget inte tycker om att åka lift när det blåser onödigt mycket.

Nu är jag förövrigt ledig från jobbet i några dagar (oklart hur länge, men troligen över helgen) eftersom en kille som heter Christian, som också ska jobba i köket på American, kom häromdagen och nu är det hans tur att komma igång och jobba. Egentligen hade jag tänkt gå ner dit sen och ta en öl och säga hej, men eftersom jag ska köra till Geneve imorgonbitti så tror jag att jag sparar det tills imorgon eller nåt istället.

Som det ser ut nu så verkar jag ha hyfsad tumme med vädergudarna, så det är bara all hålla tummarna för att prognosen stämmer.. annars riskerar jag att få krångla med snökedjor på vägen tillbaka imorgon. Hääuh. Det ska nämligen börja kräksnöa, men enligt samtliga prognoser jag kollat kommer nollgränsen ligga högt, och fram till nån gång på eftermiddagen kommer den vara högre upp än byn, vilket betyder att om det flyter på hem från Geneve så kommer vi hinna tillbaka hit innan snön börjat lägga sig i någon större mängd vilket i sin tur betyder inga snökedjor. Hoppas hoppas.

Alltså ska jag gå upp typ klockan fem imorgon, köra till Geneve så jag är på IKEA när det öppnar klockan nio, rusa in och skaffa diverse krokar och hängförvaring, pysa bort till flygplatsen och plocka upp Robin och sen köra tillbaka till Val Thorens så fort hastighetsbegränsningarna och de femtioelvatusen rondellerna mellan Annecy och Albertville tillåter. Det blir nog kul!

Vad som även är kul är att det ska sluta blåsa till helgen. Jag längtar lika mycket efter det som efter kylan och snön.

Har även konstaterat att den inglasade balkongen är en mycket bra ljuddämpare vad gäller vindbyarna som hela tiden drar ner i svackan mellan huset och slänten. Den är alltså inte bara en eminent avställningsplats för skrymmande resväskor, öl och toapapper, tänka sig.

Fotnöt: Ullr är snöguden.