Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

Var har du din spork?

Inledningsvis kan jag passa på att konstatera att jag förutsåg rätt i förra inlägget – Val Thorens öppnar redan nästa lördag, den 19:e. Och det verkar som att de siktar på att köra igång rejält på en gång – Plein Sud, Pionniers, Peclet, Cascades, 2 Lacs, Moutiere, Caron (ägget), Grand Fond, Portette och Moraine ska tydligen vara i drift från dag ett (med reservation för min knaggliga franska, som vanligt) och det är en bra bit mer än de senaste årens öppningsdagar. Antar att de kommer slå på stora marknadsföringstrumman nu när de äntligen kan öppna riktigt tidigt igen, så jag lär knappast kunna upprepa förra säsongens solopremiär, men vad gör det?

Om en vecka och några timmar får jag åka skidor igen, det räcker bra så.

Fast känner jag mig själv rätt kommer jag (såvida jag inte drar på mig en förkylning eller nåt annat dumt) troligtvis hajka mig till ett åk eller två redan på torsdagen eller fredagen.

Nåväl, nog om det, åter till nutid. Imorgon rullar jag och Winston ner mot västkusten igen, med hela skuffen full med skidprylar. Idag har jag tvättat alla mina underställ, så hela mammas lägenhet luktade blöt ull eftersom tvättråden på fancypants-merinounderställen hade väldigt bestämda åsikter gällande dethär med centrifugering. (Inte för att jag brytt mig om det nere i Val Thorens, men jag kände för att vara en tvättrådslydande individ idag.) Även ytterkläderna fick sig en omgång i tvättmaskinen, dock utan större effekt. Vissa fläckar går inte bort helt enkelt.

Jag var även en sväng på Liljeholmen och köpte impregnering eftersom det inte är så värst smart att tvätta skalkläder och sen inte impregnera om dem, vad jag har förstått. Jag inhandlade även två par raggsockor, för de jag har nu har inte en millimeter kvar av sina hälar, och ett par nya mjukisbyxor vilket kändes befogat med tanke på att mina nuvarande mjukisbyxor är en knapp decimeter för korta och tretton år gamla. Om en dessutom betänker att jag köpte dem för en femtiolapp på Gekås när det begav sig så landar vi på en smått löjlig årskostnad/plagg. Typ tre och femtio per år eller nåt sånt. Änywho. Givetvis är de nya mjukisarna gråmelerade även dom – det är något med melerade tyger som automagiskt höjer mysfaktorn på hela tillvaron. Jag älskar gråmelerat!

Skaffade även en spork, för jag har ingen och det känns som att en spork är en nästan lika praktisk ägodel som en handduk. Och om en inte har en spork så blir det ju svårt att veta vart en har den, och så vidare. På tal om det så vet jag vart jag har min handduk, för jag hittade den (och mycket annat) i min gigantiska resväska. Så det är bra. Den blev också tvättad.

Nu på kvällen så var Lillebror och Linnéa, och deras två dammtussar till husdjur här och åt porterstek, vilket i vanlig ordning var fantastiskt gott. Jag tror att jag åt nästan dubbelt så mycket mat som jag gör till vardags, och med tanke på hur sällan jag okynnesäter så var det kanske på tiden.

Ja, iallafall.. nu ska jag snart sova, för imorgon ska jag flytta saker från punkt A till punkt B och vice versa lite fler gånger än vad som får anses som hälsosamt. Punkt A är Winstons baklucka, där det just nu befinner sig fyra sommardäck, och punkt B är mammas vindsförråd, där det just nu befinner sig tre par skidor. Sen har vi även punkt C som en del i ekvationen – det är lägenheten, och där finns all annan byring som ska med hem. Ibland önskar jag att jag tyckte lika mycket om barfotalöpning som om skidåkning. Tyvärr gör jag inte det.

Imorgon ska jag även kolla på slalom på teve, ett av de bästa vintertecknen jag vet!

Natti.

/H