Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

Befolkningsökning och vitlökskaos

Imorse välte jag ut en burk krossad vitlök så det skvätte över hela köket, och jag fick städa i fyrtio minuter istället för att göra klart salsa och guacamole som jag hade tänkt. Trevligt nog så hade schemat ändrats utan att jag visste det, så jag är faktiskt ledig idag, så efter att ha röjt upp vitlökskaoset och haft personalmöte så fick jag gå hem.

Tur det, tror jag, för jag har sovit som en kratta den senaste veckan, och har en efterhängsen förkylning som verkar vara osäker på huruvida den vill resultera i någon faktisk sjuka eller bara för mig att känna mig vagt eländig hela tiden. Ytterst tröttsamt.

Om en knapp timme är det lavintjohej, men jag är hyfsat säker på att jag inte kommer vara med.. det känns lite kontraproduktivt att stå och huttra på en kall nordsida och gräva snögrop när jag inte är riktigt frisk. Men samtidigt inte, för det går aldrig att fylla hjärnan med för mycket lavinkunskap. Jag får se hur jag gör, nu har jag i vart fall sovit en stund och ätit en stor portion havregrynsgröt. Allt för att bättra på grundförutsättningarna, liksom.

Förutom morgonens vitlöksexplosion är det mest intressanta som hänt de senaste dagarna att befolkningen i lägenheten tredubblats. Först kom Harry på nyårsafton, och igår kom min vän Osquar, aka Vattendroppe hitrullandes i sin lilla bobil. Men eftersom det är väldigt kallt här förtillfället så bor han hos oss istället för i bilen, och hittills har det faktiskt gått riktigt bra att mosa in tre personer på arton kvadrat. Det enda dryga är väl att det är väldigt svårt att klättra upp och ner från loftsängen när vi sover två där.. jag måste få tag på en såg och ta tag i Projekt Fixa Takhöjd, snarast.

Annars händer inte så mycket, åkte med Harry och Jamie igår.. Genepi var som vanligt helt okej, och Christine över förväntan. Berangèr å andra sidan var förskräcklig, och Grand Lac blev en studie i ”okej hur passerar jag så många bambiturister som möjligt så snart som möjligt utan att skada vare sig dem eller mig själv”. Det känns som att oroväckande många veckisar checkar in hjärnan i allmänhet och risktänkandet i synnerhet när de beger sig på skidsemester. Eftersom merparten av alla vuxna människor i den här delen av världen har körkort borde de väl också vara bekanta med begreppet ”döda vinkeln”? Om de är det så märks det väldigt dåligt.

Håhå jaja.