Ni vet när saker går typ helt okej och sen plötsligt tar det bara tvärstopp?

Jotack.

Gissa vem som läst fel bäst-före-datum på sitt pass. Gissa en gång. Gissa vem som upptäckte det mitt i värsta packningsoredan idag?

Oui, c’est moi.

Ergo, imorgon måste jag åka till Göteborg och fixa ett provisoriskt pass för jag tänker fan inte chansa och köra ner till Frankrike utan. Jag har aldrig blivit passkontrollerad vid någon gräns innan så gör jag det nu kommer jag garanterat bli stoppad.

Enda ljuspunkten är väl att provisoriska pass är giltiga i sju månader så jag behöver inte fixa ett nytt förrän jag är hemma igen.

Äääääugh.

Min plan för morgondagen består av många saker. Att ägna halva dagen åt att fixa ett pass eftersom jag tydligen är en disträ pappskalle var inte på kartan. Men men. Så nu försöker jag ge mig själv ett försprång och sitter därför och väntar på att en tvätt ska bli klar.

Ärligt talat, dethär stadiet är verkligen en av de värsta sakerna med att göra säsong. Jag har som bekant lite svårt med oreda, och kombinationen packningskaos över hela vardagsrumsgolvet (tack och lov att pappa och Agneta är i Spanien så jag kan sprida ut mig lite), pms och allmän stirrighet är inte optimal. Jag vill bara vara iväg nu, eller ännu bättre – framme.

Jag längtar verkligen efter att åka skidor, men jag längtar nästan mer efter att ställa iordning allting i lägenheten, åka ner till Carrefour och storhandla, och sedan när jag är hemma igen, slå mig ner i soffan och dricka en kopp varm choklad och lyssna på hur tyst huset är innan alla veckisar kommit dit. Laga lite alpcarbonara och tända några ljus och svära över hur kallt det är i lägenheten innan Harry kommit ner.

Känns lagom kul att jag ska jobba 20 timmar i helgen. Apropå hur smart jag kan vara.

Annars då? För att avsluta lite mer positivt kan jag ju berätta att jag varit och vaccinerat mig mot influensa, och att det är väldigt trevligt att ha en vän som är distriktssköterska. På något vis är det mindre läskigt att bli stucken av någon jag känner.. jag vet inte riktigt varför. Och ja, det känns som en bra idé att vaccinera sig. Förra vintern var jag ordentligt sjuk sammanlagt tre veckor, och om jag kan undvika en av de veckorna genom att vaccinera mig så känns det väldigt värt det.

Och ikväll var jag och hälsade på Sukin med familj, det var också trevligt. Vi kollade på youtubeklipp med en animerad spindel, vilket var roligare än vad det låter. Kolla klippet nedan så fattar ni kanske.

Nä, nu ska jag ta en macka, och sen ska jag hänga tvätt, och sen ska jag sova och hoppas att det inte tar allt för lång tid att fixa ett passhelvete imorgon.

Pusshej.

/H