..och eftersom universum ibland är en gnutta ologiskt så är jag tro det eller ej ledig hela dagen.

Vad jag tänker hitta på? Typ ingenting, vilket i alla hittills tillfrågades öron tydligen låter jättesorgligt, men jag vill faktiskt inte göra så mycket. Jag har i det närmaste noll julstämning just nu så jag tänker äta frukost, och sen tänker jag dra ut i backen och åka upp med Cascades och känna efter vartåt skidspetsarna helst pekar, och ditåt åker jag. Och sen när jag är klar med det tänker jag åka hem och laga pasta carbonara eller köttfärssås (jag har inte riktigt bestämt mig än), och efter det ska jag solofrossa i pepparkakor och julgodis och glögg samtidigt som jag kollar på 2007 års version av Kalle Anka och Karl-Bertil på min dator.

Får jag ihop det så är jag mer än nöjd.

Förra året var jag oförklarligt deppad över att jobba hela julafton och inte hinna kolla på Kalle och inte äta några köttbullar, men i år känner jag mera ”meh” fast jag är ledig. Jag har det inte riktigt i mig att käka julbord på Scandi, jag kan inte riktigt sätta fingret på varför mer än att jag känner att jag inte vill. Och eftersom det inte är något måste så låter jag därför bli. Det är ju som bekant någonting med organiserat ätande som stressar mig, och kanske ännu lite mer när det innefattar en massa traditioner och att vistas bland folk som gillar julen sådär mycket att det nästan går överstyr. Inte för att det är något fel med att genuint gilla julen, det gör jag med. Bara inte riktigt på samma sätt.

Det känns bättre med en smått Grinchig julafton på egen hand, faktiskt.

Hursomhelst, nu ska jag upp ur sängen och ut i solen och det förmodade slasket, för enligt väderleksrapporten ska det vara plusgrader idag. Spännande.

Joyeux Noël på er allesammans. Pusshej!


PS. Igår lyckades jag dödscarva så hårt nerför Biolleybacken borta i Courchevel att jag på nåt vis har sträckt en muskel på höger sida av bröstkorgen. Fråga mig inte hur, för det är typ den benigaste delen av hela mig med undantag för armbågarna så jag förstår inte ens vad som finns där som är tillräckligt obenigt för att sträcka, men ont gör det. Hursomhelst så var det värt det, för dra mig baklänges så bra skidåkningen var igår! Folktomt, svinbra snö och trevligt sällskap. Sex av fem toasts.