Igår morse vaknade jag till vinter. Det var jag i och för sig helt förberedd på, eftersom jag gått hem från Froggen i decimeterdjupt slask några timmar tidigare, men det var trevligt likafullt.

Det började snöa sent i lördags kväll, och sen har det bara fortsatt, och ska hålla på tills någon gång imorgon. Det är inte kräksnö, mer ”hade det varit plusgrader hade det varit strilande-nästan-duggregn”-snö, men det ligger mer än en decimeter på Winston nu.

Har förövrigt fått låna nyckeln till garaget där jobbets Caddy vanligtvis bor, men eftersom Caddyn är i Danmark i typ en vecka till kan Winston bo där tillsvidare. Så jag ska strax gå ner och borsta av honom snön, och förflytta in honom. Känns som en bra idé eftersom snön verkar följas av svinkallt – typ 10-12 minus.

Innan snön hann jag dessutom med vad jag tror var årets sista varma utomhusvistelse. Jag och Mette åkte ner till Talloires utanför Annecy och hälsade på en kompis till henne som bor där, och det var typ 15 grader varmt i solen nere vid sjön. Vansinnigt vackert, precis som vanligt, fast nästan ännu mer eftersom alla träd skiftade i så många olika färger. Dock misstänker jag att det inte är riktigt lika kul därnere när det snöar här men regngränsen går någonstans vid 1000-metersstrecket. Känns som att det kan vara tämligen västkustskt väder där då.

Igår var det som sagt väldigt snöigt, så jag gjorde inte ett jota. Eller ja, jag kollade på Notting Hill, Billy Elliot, Star Wars Episode I och början av The Holiday, men det var typ allt.

Idag ska jag försöka vara lite mer energisk, så dagens projekt förutom att flytta på Winston består av att gå och inhandla en gul lök, samt att gå ner i källaren och valla alla mina skidor, så de får stå och mysa till sig i några veckor innan det är dags att premiäråka. Fast sannolikheten att mina turskidor får vila så länge är inte stor, snöandet ska följas av kallt, och sen av mer snö, så jag har en viss förhoppning om att kunna ge mig ut på ett premiäråk någon gång senare i veckan. Vi får se vad som händer. Men just nu verkar det som om den snudd på årliga mitt-i-november-värmeböljan bestämt sig för att utebli, så jag håller tummarna.

Det märkligaste med att det blev vinter så fort är att min stackars hjärna drabbats av julkänslor. Jag var så grymt sugen på glögg igår, men öppnar jag en flaska nu så kommer den hinna bli tråkig innan Advent, och det känns som både slös och helgerån, så jag tröstar mig med te istället. Hej hå.