Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

Brev från karantänen, dag 7 del 1 (gnällpost)

Jävla måndag, karantänversionen (i-landsproblemsversionen):

 1. Glömde att mataffären bara är öppen mellan 9 och 13, så ikväll får jag ingen choklad. Hade tänkt leta efter mikropopcorn också, för det finns av någon mystisk anledning aldrig uppe i Val Thorens, men Jamie påstår att det brukar finnas på Carrefour här nere. Hur han vet det har jag ingen aning om, undantaget några beignets har jag inte sett honom äta en enda onyttig sak på hela veckan. Jag undrar hur det är att vara en person som bara äter mat. Kan inte relatera.
 2. Jag hade tänkt beställa en turbotrainer till min cykel nu när jag har fått lön. Det har uppenbarligen varenda annan cyklande människa i hela västeuropa också tänkt (såklart) så leveranstiden på dem som varken är för dyra eller har en air av ”kommer falla sönder inom en vecka av regelbundet användande” är 1-2 månader. Haha. Med andra ord: glöm det. Jag får cykla när den här skiten är över istället.
 3. Jag är hungrig, men jag är också obeskrivligt trött på att äta pulled beef med ris och kokta grönsaker, eftersom det är vad vi har ätit till lunch och middag fyra dagar i sträck nu. Jag kan dock inte riktigt argumentera för att äta någonting annat innan vi tagit slut på ovanstående, så nu prövar jag taktiken ”bli så hungrig att jag slutar bry mig om VAD jag äter”. Antar att jag vet om det funkade om en timme eller så.
 4. VARFÖR LAGGAR SETTLERS 2 (ETT DATASPEL FRÅN 1995) PÅ EN DATOR FRÅN 2013 DET ÄR INTE RIMLIGT NÅGONSTANS!?
 5. Jag glömde min bekväma keps i Val Thorens, så nu har jag bara tillgång till min obekväma keps, och den är som minst obekväm när jag har den på mig baklänges, så nu hasar jag runt i stugan och ser ut som en annan fuckboy, eller Isak i Skam. Oklart vilket som är minst löjligt. Efter sex dagar med Lilla My-frisyr behövde jag hursomhelst förändring, och detta är det bästa alternativet.
 6. Tidslinjen i The Witcher är superskum.
 7. Jag är Verkligen Jättetrött på att inte få öppna kylskåpet själv, särskilt eftersom jag är 96% säker på att jag har en vanlig jävla förkylning. Jag är snorig, inte hostig. Hallå! (Med det sagt så har jag det väldigt mycket bättre här än om jag hade suttit helt ensam hemma i VT.)
 8. Hangry.

 

På det stora hela har min hjärna kopplat över i ”vintern är slut”-läget, vilket alltid triggas av en plötslig avsaknad av skidåkning. Vanliga symptom är en stark längtan efter att cykla, en stark längtan efter att inte behöva ha på sig varma kläder, samt cravings efter diverse ätbara saker som inte ens i normala fall går att få tag på i Vallée des Belleville.

 

Lista över saker jag verkligen skulle vilja äta/dricka förtillfället, men som av förklarliga skäl inte går att få tag på (utan inbördes ordning):

 • Köttbullar.
 • Falukorv.
 • Mellanmjölk.
 • Bregott.
 • Bröd som inte är baguette, rostbröd, har surdeg i sig och/eller en utsida som är stenhård. Vanlig jävla limpmacka, någon?! Eller mjukt tunnbröd. Eller riktigt polarbröd, inte den superkonserverade franska sorten. Gaah.
 • Kanelbullar. Och kardemummabullar. Och systerkaka.
 • Kebabpizza och/eller kebabrulle.
 • Lax (ja, okej, det går att få tag på med lite ansträngning men vi har en frys full med annat som ska ätas upp först så, njaäe).
 • Polkagrisar.
 • Äpplekorv (borde väl kanske buntas ihop med falukorv eftersom det är en falukorvsbaserad rätt, men skitsamma).
 • Mormors pannbiffar.
 • Vanlig jäkla varmkorv med bröd.
 • SIA-glass.

Nämen alltså på det hela taget har jag det ju bra, men jag är väldigt väldigt hangry (förklaring till mormor om du läser det här: hangry är en sammanslagning av de engelska orden hungry och angry, som betyder hungrig respektive arg, och är ganska användbart för att beskriva folk som tappar humöret när de blir hungriga, vilket jag ofta gör), väldigt trött på att vara inomhus, och trött på att det hur jag än försöker undvika det bara existerar ungefär ett samtalsämne i världen just nu. Precis allting går att associera till det här satans viruset och jag förstår varför men guuuuudars jävla skymning det måste finnas andra saker att prata om. Jag blir knäpp.

Och jag är fortfarande fast i det dötrista biologikapitlet i The Second Sex. Funderar på att googla en sammanfattning av det kapitlet så jag slipper läsa det – så tråkigt är det. Jag skiter i hur svampar och mollusker förökar sig. Skulle inte bli förvånad om sammanfattningen består av något i stil med ”zzzZZzZzzZZZ”.

Jaja.

Vi hörs. Får väl skriva en sväng till när jag oundvikligen kapitulerat och ätit och är mindre sur. Jag har ju så mycket annat för mig om dagarna menar jag.

/H