Det börjar bli en dålig ovana det här att jag skriver ett inlägg nästan klart, och sen börjar göra något annat och glömmer posta det förrän dagen därpå.

Oh well.

Idag har jag varit ute och sprungit. Jag jobbar enligt principen gå i uppförsbackar (förutom de korta, men vem försöker jag lura, det finns inga korta uppförsbackar här) och jogga utförs och på platten. Det går helt okej, jag avskyr det fortfarande, men jag har ingen lust att vara helt slapp när jag väl får cykla, så det är bara att streta på. En timme om dagen från och med nu, inga undantag, hejhå. Det är ambitionen iallafall.

Och jag har hittat en 700 meter lång nästan platt (halleluja) bit grusväg – från bänken ovanför Bettex bort till Levassaix, och i Levassaix är jag inom ”en kilometer hemifrån”-radien, och eftersom gendarmerna håller sig på asfalterade vägar så lär de inte orka komma och gnöla på att jag springer på en grusväg mer än en kilometer hemifrån, för när jag är där de kan dyka upp är jag safe. Så, ja. Frihet under ansvar med en liten dos av anarki på toppen.

Vad gör man inte för syreupptagningsförmågan.

Apropå gendarmer så har jag sett en klar ökning av dem idag jämfört med tidigare. Två bilar när jag gick och handlade mjölk imorse – en på vägen dit och en på väg hem, och två när jag var ute och sprang. Misstänker att de har fått rapporter om de jävla parisarna..

Det är bara så oerhört korkat alltihop – jag satt på balkongen ett par timmar efter att jag kommit hem igen, och det passerade fler människor och bilar på två timmar idag än vad det brukat göra på en hel dag sedan karantänen började. Och inte för att vara sån, men efter tre veckor lär man sig känna igen de som dyker upp nästan dagligen – många har dessutom rutiner och promenerar samma tid varje dag. Och plötsligt dyker det upp obekantingar med den där auran av övre medelklass-stadsbo och dunjacka när alla locals (utom tanten som alltid har så obegripligt mycket kläder på sig) gått över till hoodie eller skjorta. Bilar som är för blanka, för nya, eller helt enkelt för mycket motorvägs-sedan med automatlåda för att höra hemma här, med 75 på regskylten. Jävla tjockhuvuden rent ut sagt. Det syns ju på bilen var ni kommer ifrån!

Sidospår för dem som inte vet: I Frankrike har i princip alla bilar departementsnummer på registreringsskylten, vilket betyder att merparten av bilarna här har 73, som är numret för Savoie. 74 (Haute-Savoie), 38 (Isère), 01 (Ain) och 69 (Lyon) är också vanliga, men  inget skriker turist som en bil med 75, 92, 93 eller 94.

Hoppas verkligen att de satans parisarna håller sig för sig själva och inte smittar någon här. I och med att det knappt varit någon tillförsel av folk här sen karantänen började så hade vi ju liksom så sakteliga kunnat börja känna att tillvaron är under kontroll – de som varit smittade med eller utan symptom har passerat tidsrymden för när man kan få symptom eller vara smittsam, och hade vi bara fått vara ifred hade det förmodligen inte uppstått några fler fall i dalen, eller åtminstone väldigt få. Men icke. Tack så mycket för den, Zon C.

Som tur är verkar den allmänna inställningen i samtliga lokala FB-grupper vara att påsklovstrollen är oansvariga och arroganta ärkesvin, så det lär knappast vara någon som hör hemma här som vill ta i dem med tång. Jag tycker mest synd om dem som jobbar i mataffärerna och på apoteken, för det är i princip det enda ställena där man är lite mer tätt på folk man inte bor med, och utbölingarna lär ju högst sannolikt behöva handla mat..

Jaja, förhoppningsvis gör gendarmerna en ordentlig räd någon dag nu och bötfäller nykomlingarna till oändligheten och tillbaka.