Bummarbloggen

betraktelser från val thorens

Meny Stäng

Brev från karantänen, dag 26

Hejhå.

Vad nytt sedan sist? Inte mycket, såklart.

Igår dammsugade jag, städade badrummet och vädrade alla sängkläder. Mina ben var helt less efter fyra dagar av löpning, så det fick bli promenad istället. Den gamla vanliga rundan ner till floden, och sen hem igen via stigen bakom hotellet i Bettex. Det mest spännande som hände var att jag trampade igenom den ruttna snön på längdskidspåret rakt ner i en liten bäck. Det roligaste som hände var när vi bestämde oss för att ha sönder en snöbrygga över en något större bäck, genom att släppa stora stenbumlingar på den. Mycket tillfredsställande känsla.

Det är om möjligt ännu fler tussilagosar och krokusar överallt nu än innan, och nu börjar det  verkligen bli grönt på riktigt längre ner i dalen. Saint Marcel ser väldigt mysigt ut på avstånd, och det är en gnutta irriterande att inte få gå ända ner dit, men vi håller oss inom den där kilometerradien, särskilt så länge det är påsk. Hoppas turisterna drar hem igen efter det.

Gårdagens fånigaste händelse var förövrigt när jag skulle ta en bild på min allra sista burk Trocadero, som såklart ramlade ner från balkongräcket. Jävla fan, men jag hade åtminstone druckit upp mer än hälften.

Annars händer det inte så mycket – jag har tagit en tvådagars paus från The Second Sex, inte för att den slutat vara intressant, men mer för att skapa lite olikheter i mina dagar. Å ena sidan är det trevligt med rutiner, men dagarna blev så lika att det känns som att jag typ tappat bort en hel vecka någonstans, och det är inte heller bra.

Idag har jag hittills gått och handlat, slängt in en tvätt som snart ska torktumlas, och gjort lite Duolingo. Ska väl äta lunch snart tänker jag, och beroende på hur benen känns efter det blir det antingen promenad eller löprunda. Jag blir fortfarande lite stressad av att sitta inomhus när solen skiner (en av anledningarna till att jag glömt att skriva är för att jag gått direkt från frukost till balkongen och sen blivit kvar ute nästan hela dagarna), men jag jobbar på det. Inte för att slösurf och Duolingo är världens bästa sysselsättning, men som sagt – jag behöver skaka om min dagliga rutin lite, annars kommer jag snart bli knäpp.

Mest av allt väntar jag med spänning på var Macron kommer säga på måndag – vi vet redan att det lär bli förlängning av karantänen, men frågan är hur länge, och om ryktena om att de kanske kommer börja släppa på karantänen för vissa åldersgrupper/regioner stämmer. Jag har inte gett upp hoppet om sommaren än, men det börjar kännas avlägset.

Har även kommit fram till att jag måste klippa mig när det här är över – det är 1,5 år sedan sist och mitt hår har nu nått stadiet där det inte blir längre, utan bara fäller och är allmänt jobbigt. Tyvärr har jag och Jamie sammanlagt exakt noll frisörskills, men åtminstone en gnutta självinsikt, så nej – jag tänker inte skaffa någon spontan karantänfrilla. Har jag stått ut såhär länge så klarar jag nog ett tag till.

Det var nog allt för nu.

Pusshej!

/H