Tjipp och hej, och välkommen till.. äeh.

Nu är det ju som så att jag under det senaste knappa decenniet har hunnit klämma ur mig en skräckinjagande mängd text. Och att hitta de mest läsvärda alstren i denna överväldigande oreda som kallar sig Bummarbloggen är en tidskrävande och åbäkig uppgift som jag inte vill påtvinga någon. Därför har jag samlat länkar till mina mest lästa inlägg här. Förr eller senare ska jag nog ändra till ”bästa” istället för ”mest lästa”, men det var lättare att kolla vilka som fått mest klick så till att börja med får det duga.

Lite mer lättöverskådligt är det iallafall, så varsågod och trevlig läsning.

/H


1: Heddas Guide till Val Thorens

Mitt lilla informations-epos. Dock har det fem år på nacken, så en hel del av det som står har blivit inaktuellt, för att inte tala om att jag (förhoppningsvis) har utvecklats något som skribent sedan jag satt i Ljungskile och ordbajsade ur mig detta. Men sett till antal klick är det min solklara etta, så varsågod. (Förr eller senare kommer jag göra en ny version. Jag lovar.)

2: Öppet brev till en mansgris

Ett mindre roligt inlägg som jag skrev efter att ett okänt rövhål tog strypgrepp på mig på Summit en kväll förra vintern. Ingen uppmuntrande läsning, men likförbaskat ett viktigt ett.

3: Åkförbud och snölängtan

Det var snöbrist under jul och nyår, så liftbolaget bad alla säsongare och bofasta att låta bli att åka tills det kommit mer snö. Om jag brydde mig om det? Gissa en gång.

4: La Première

Om att vara alldeles ensam när liftarna öppnar för säsongen, och tycka att tillvaron är synnerligen lyckad ändå.

5: Från en sviken dröm och hit igen

Det är annorlunda att göra en säsong som en självordinerad del av rehabiliteringsprocessen efter utbrändhet, än att göra det för att en är nitton och bara är sugen på att åka skidor och vara någon annanstans än hemma i Falkenberg. Detta är ett inlägg om det.

6: Prylen: Scott LCG

Då och då (sällan) får jag infall och recenserar prylar jag äger. I detta fall var det mina gogglar, som jag tycker så mycket om att jag har inskaffat ett nytt par av samma modell. För mer detaljerade åsikter – klicka på rubriken.

7: Elfördelning och Extraprylar

Jag gör en lista över saker som inte är livsnödvändiga men likväl bra att packa med sig på säsong.

8: Den definitiva definitionen av flatljus

Har jag nämnt att Val Thorens ligger ovanför trädgränsen? Det får ibland konturlösa konsekvenser.

9: Fyra kottar och en väldig massa sten

Ett inlägg i vilket det skaffas en julgran, jag gnäller över en ny lift och tipsar om en favoritbacke i Les Menuires.

10: En bra edit och en usel pufftext

Jag har med jämna mellanrum under åren lackat ur på den amerikanska publikationen Freeskier och dess redaktörers stenåldersmässigt avslappnade attityd till sexistiska strukturer inom actionsporter. Här är ett exempel.

11: Ägg, fartdårar och viss förvirring

Vi åker till Courchevel, Elin försvinner men dyker upp igen, och jag tycker inte om att åka äggliftar men konstaterar att det är mycket mindre folk i Courchevel än Val Thorens under försäsongen.

12: En dag i Frysen

Angelika tjatar med mig ut fast jag är väldigt opepp. Vi hittar puder och glömmer bort att äta lunch. En bra dag.

13: Säg hej till mina nya vänner

Jag köper nya skidor som tjugofemårspresent till mig själv. (Dessa blev senare snodda utanför STF i Åre, så nuförtiden har jag samma sorts skidor men med inte lika snygg grafik. Som tur är påverkar inte färgen åkegenskaperna.)

14: Ut på tur, aldrig sur

Min vän Vattendroppe kommer och hälsar på, vi stighudar runt i vårsnö och jag skaffar mitt livs tyngsta goggelbränna.

15: Skibum Wasteland

En punktformig och glimten-i-ögat-generaliserande redogörelse för hur livet som säsongare kunde te sig, anno 2011.

16: Serre Chevalier-sammanfattning

Säsongen 2009/10 var jag och mina rumskompisar säsongsbloggare åt Freeride.se, och som avrundning på det hela skrev jag en artikel som sammanfattade fem månaders bloggeri. Detta är resultatet.

17: Själsligen hemma

Jag åker till Val Thorens och firar jul och nyår, och kommer hem med fyra användbara hjälmkameraklipp och en lite mindre trasig själ. I efterhand är videoklippet ifråga som en blinkande varningslampa inför den annalkande och ökända väggen. Det är lätt att vara efterklok.

18: Även tidspessimister blir försenade ibland

I Stockholm kommer folk försent till jobbet för att lokalkalabaliken klappar ihop av två millimeter snö. I Val Thorens kommer snöskottaren försent till jobbet för att vaktmästarens hund vill bli gosad med.

19: Dahu, den franska vänstergeten!

Det finns högergetter och vänstergetter. Och så finns det en backe i Meribel som fått namn efter dessa fantastiska kreatur.

20: Det fantastiska i att inte förvänta sig

En dag i januari, när hög lavinfara fick oss att hålla till på mer beskedliga sluttningar, men vi hade kul ändå. Ibland är kvantitet kvalitativt, helt enkelt.